EUR: 322,25 Ft
CHF: 287,18 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Eger

Új köntösben az egri bikavér

A tavalyi bordeaux-i rangos versenyen, a Challenge International du Vinen remekül szerepeltek az egri borok, ami évek óta szinte már hagyomány. A megmérettetést követően a 2018-as Bikavér Fesztiválon Nyitrai Zsolt, Eger és térsége parlamenti képviselője felhívást intézett az Egri borvidék borászaihoz, szőlészeihez, hogy segítsenek megtervezni a 2017-ben hungarikummá nyilvánított egri bikavér palackját.

Az idei Egri Bikavér Ünnepen mutathatják be azt az egyedi borospalackot, amelybe az Egri borvidék kiemelkedő minőségű nedűi kerülhetnek a jövőben. Az üvegen a régi, hagyományos egri borospalackok formavilága tükröződik majd vissza, és az Eger 1552 felirat szerepel rajta – jelentette be Habis László polgármester, valamint Juhász Ádám egri borász. Az egyedi külső, amely első körben az Egri borvidék superior és grand superior borait fogja jellemezni, hagyománytisztelő lesz, de egyúttal új, egységes formavilágot szeretne kölcsönözni ezeknek a remek nedűknek. Habis László polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a város 6,2 millió forinttal járult hozzá a terv megvalósításához.


Juhász Ádám, a Juhász Testvérek Pincészet borásza elmondta, hogy az Egri borvidék jellegzetes külső megjelenését bármelyik borász felhasználhatja, de természetesen nem lesz kötelező érvényű. Viszont ezzel a különleges, össze nem téveszthető palackkal iránymutatást szeretnének adni a borkedvelőknek, hogy ez a bor biztosan egri szőlőből, nagy szakértelemmel és odafigyeléssel készült, magas minőségű ital. A későbbi terv az, hogy a superior és grand superior borokat követően az összes többi termék is egyedi külsőt kapjon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.