EUR: 323,80 Ft
CHF: 292,62 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Veszprém

Új parancsnok a MH Légi Vezetési és Irányítási Központ élén

Berec Zoltán ezredes váltotta Szücs József ezredest

Az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ parancsnoka, Szücs József ezredes az alakulat megalakulása óta irányította a szervezetet, január 19-től azonban új beosztásban folytatja katonai szolgálatát. Helyét a parancsnoki beosztásában Berec Zoltán ezredes veszi át.


A Légi Vezetési és Irányítási Központ ünnepélyes átadás-átvételére elöljárók, díszvendégek és az állomány jelenlétében szerda délután az Agórában került sor. Az új parancsnok, Berec Zoltán András ezredes 1986-ban végzett a Kilián György Repülő Műszaki Főiskola vadászirányító-megfigyelő szakán. Ezután 1992-ig a kecskeméti 59. Honi Vadászrepülő Ezrednél szolgált mint vadászirányító-megfigyelő, főmegfigyelő, majd 1995-ig az 59. Szentgyörgyi Dezső Harcászati Repülőezred harcálláspont váltásparancsnoka volt.

Ünnepélyes keretek között történt meg a parancsnokváltás (fotó: Domján Attila)

1995 szeptemberében iratkozott be a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemre, ahol 1997-ben végzett repülő és légvédelmi haderőnemi szakon, hadműveleti-harcászati képesítésű tisztként. Ezután visszatért Kecskemétre, ahol egészen 2013-ig több beosztásban tevékenykedett.

Berec Zoltán három évtizedes katonai tapasztalattal rendelkezik (fotó: Domján Attila)

2013-ban három évre a szövetséges fegyveres erőknél szolgálatot teljesítő állomány tagja lett, a németországi Ramsteinben, a Légierő Parancsnokság Logisztikai Főnökségén a törzsfőnök logisztikai helyetteseként dolgozott. 2016 óta a Honvéd Vezérkar Vezérkari Titkárságnál kapott feladatot Budapesten mint a légierő vezető szakreferense. 2019 januárjától a Légi Vezetési és Irányítási Központ parancsnoka.

A korábbi parancsnok, Szücs József ezredes a légierő szempontjából kiemelten fontos új területek, így például az állami légijárművezető-képzés szervezésében kapott feladatot.

Kapcsolódó Cikkek