EUR: 334,03 Ft
CHF: 304,48 Ft
2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Egyéb Szombathely

Új parkoló épül a Derkovits lakótelepen

Mintegy 68 millió forintból 74 új parkolóhelyet alakítanak ki a Bem József, Váci Mihály és Kodály Zoltán utcák által határolt területen. A helyet átadta a város a kivitelezőknek, a munkálatok várhatóan május végéig tartanak.

Lendvai Ferenc tanácsnok, Illés Károly alpolgármester és Puskás Tivadar polgármester a kivitelezővel egyeztette a terveket Fotó:CSG

– Ahogy azt az előző hónapokban a város vezetése megígérte, megkezdődik a parkoló építése a Derkovits lakótelepen. Összesen 74 parkolóhelyet alakítanak ki, figyelve arra, hogy minél nagyobb zöldfelületet megőrizzenek – hangsúlyozta a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Puskás Tivadar polgármester. Hozzátette: a meglévő fák közül 12 kivágása elkerülhetetlen, de helyettük 16 újat ültetnek,  és cserjéket is telepítenek.


Illés Károly alpolgármester arról beszélt, hogy a közel 2000 négyzetméteres területen tervezett munkálatok várhatóan május végéig tartanak, de az önkormányzat ezután is folytatja majd parkolóbővítési programját.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

  • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

    40 zsák szemetet gyűjtöttek

    A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…