2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb Tatabánya

Újabb tatabányai sípmester a nemzetközi színtéren

Szalai Balázs tatabányai labdarúgó-játékvezető már évek óta stabil tagja az NB I-es keretnek, 2019. január 1-jétől azonban már FIFA-asszisztensnek mondhatja magát. Ez azonban csak az egyik oka annak, hogy az idei különleges év lesz a sportember számára.

– Pontosan tíz éve vagyok a játékvezetői pályán, 15 évesen vizsgáztam – mesélte Szalai Balázs. – Nyilván ez a mostani hatalmas előrelépés, hiszen ennél magasabb szint nincsen, most már nemzetközi mérkőzéseken is bizonyíthatok. 2009-ben én is a megyei osztályokban kezdtem meg a játékvezetést, onnan sikerült fokozatosan feljebb és feljebb lépdelnem a ranglétrán.


Szalai Balázs 15 évesen tette le a játékvezetői vizsgát

Aki követni szeretné Szalai Balázs példáját, könnyen megpróbálhatja: a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei igazgatósága minden év elején elindítja játékvezetői tanfolyamát, amelynek tatabányai koordinátora éppen a 25 éves FIFA-asszisztens.

– Január 14-én tartottuk a nyitóelőadást a megyeházán, de az első hetekben még lehet csatlakozni hozzánk – hangsúlyozta a játékvezető. – Idén kimondottan sok érdeklődő jött el a nyitó programra, több mint harmincan vettek részt rajta. A tanfolyam március 9-ig tart, addig elméleti és gyakorlati képzést is kapnak a jelentkezők.

Akik tehát sikerrel teljesítik a tanfolyamot, akár már a mostani idény végén is fújhatják a sípot a megyei utánpótlás labdarúgó-mérkőzéseken.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.