EUR: 322,63 Ft
CHF: 288,36 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Tatabánya

Újabb tatabányai sípmester a nemzetközi színtéren

Szalai Balázs tatabányai labdarúgó-játékvezető már évek óta stabil tagja az NB I-es keretnek, 2019. január 1-jétől azonban már FIFA-asszisztensnek mondhatja magát. Ez azonban csak az egyik oka annak, hogy az idei különleges év lesz a sportember számára.

– Pontosan tíz éve vagyok a játékvezetői pályán, 15 évesen vizsgáztam – mesélte Szalai Balázs. – Nyilván ez a mostani hatalmas előrelépés, hiszen ennél magasabb szint nincsen, most már nemzetközi mérkőzéseken is bizonyíthatok. 2009-ben én is a megyei osztályokban kezdtem meg a játékvezetést, onnan sikerült fokozatosan feljebb és feljebb lépdelnem a ranglétrán.


Szalai Balázs 15 évesen tette le a játékvezetői vizsgát

Aki követni szeretné Szalai Balázs példáját, könnyen megpróbálhatja: a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei igazgatósága minden év elején elindítja játékvezetői tanfolyamát, amelynek tatabányai koordinátora éppen a 25 éves FIFA-asszisztens.

– Január 14-én tartottuk a nyitóelőadást a megyeházán, de az első hetekben még lehet csatlakozni hozzánk – hangsúlyozta a játékvezető. – Idén kimondottan sok érdeklődő jött el a nyitó programra, több mint harmincan vettek részt rajta. A tanfolyam március 9-ig tart, addig elméleti és gyakorlati képzést is kapnak a jelentkezők.

Akik tehát sikerrel teljesítik a tanfolyamot, akár már a mostani idény végén is fújhatják a sípot a megyei utánpótlás labdarúgó-mérkőzéseken.

Kapcsolódó Cikkek