EUR: 323,44 Ft
CHF: 290,88 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Belföld

Ujhelyi és Sneider is sorban áll a filléres menzánál

Miközben a teljes hazai ellenzék napokig azon hisztériázott, hogy miért olyan olcsó a menza a budai Várban, ahol Miniszterelnöki Kabinetiroda dolgozói étkezhetnek, addig az Origo birtokába került fényképekről kiderült, hogy Ujhelyi István Európai Parlamenti képviselő és Sneider Tamás Jobbik-elnök is a képviselői irodaház rendkívül olcsó menzáján étkezik – számol be a lap.

A lap azt írja, hogy Ujhelyi viselkedése kifejezetten érdekes, mert egyrészt a magyar parlamenti képviselőknél is jobban fizetett EP-képviselő, másrészt alaposan érintett a Szeviép-botrányban, ahol vállalkozók tömegét semmizték ki.


 

Az MSZP-s Ujhelyi és a Jobiikos Sneider pártjai hatalmas felháborodás közepette hisztériáztak a Miniszterelnökségen lévő menza olcsó árai miatt, de most kiderült, hogy a két politikus is előszeretettel veszi igénybe a képviselői irodaházban lévő menzát, ami mellesleg olcsóbb, mint a Várban lévő.

Egyébként érthetelen, hogy Ujhelyi István, miért veri ennyire a garast a fogához, mivel barátja, a Szeviép-ügyben elsőfokon elítélt Pistrui László korábban a 100 leggazdagabb magyar között is szerepelt. A Szeviép-botrány egyik központi figurája Pistrui László. A botrányok kirobbanásakor, azaz 2008 és 2010 között a Szeviépet önálló aláírási joggal vezette, egy másik cégben pedig Ujhelyi István, jelenlegi szocialista EP-képviselő üzlettársa volt – írja az Origo.


 

A lap beszámolója szerint az igazán nagy botrány 2010-ben tört ki, amikor a Szeviép csődgondnokot kért maga ellen, mivel nem tudta kifizetni az M43-as autópálya építésén dolgozó alvállalkozóit. Amikor 2010. július 27-én elrendelték a felszámolását, a cég már 379 partnerének tartozott, 11 milliárd forinttal.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek