EUR: 334,70 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Külföld

Újraindult a kutatás a Cardiff City játékosával eltűnt kisrepülőgép után

A terveknek megfelelően csütörtökön reggel újraindult annak kisrepülőgépnek a keresése, amely az angol élvonalbeli bajnokságban szereplő Cardiff City labdarúgócsapatának friss igazolásával, Emiliano Salával a fedélzetén tűnt el a radarképekről hétfőn este a La Manche-csatorna felett.

“Megkezdjük a part menti légi keresést Burhou, Casquets, Alderney felett, valamint a Cherbourg-félsziget északi partján és Jersey északi részén, majd vissza Sarkba” – írta Guernsey rendőrsége a közösségi oldalán, miután szerdán este közölte, hogy a kilenc órán át folytatott keresés aznap nem hozott eredményt, s a sötétedés miatt csak másnap reggel folytatják.


A 28 éves argentin támadó a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Angliába, de az egymotoros repülőgép pilótája – a rendőrség tájékoztatása alapján – 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről.

Hétfőn este mentőhajók és helikopterek indultak útnak, hogy átvizsgálják a Guernsey-sziget környékét, ám négy órával később fel kellett függeszteniük a keresést az időjárási körülmények miatt. Kedden reggel brit és francia csoportok közösen folytatták a kutatást, délig több mint ezer négyzetméteres területet vizsgáltak át, ám nem találták meg a repülő nyomait, így szerdán reggel tovább kerestek a mentőegységek.

A játékost múlt héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért igazolta le a Cardiff.

Sala eltűnésének hírére a francia szövetség elhalasztotta a Nantes szerdára tervezett Francia Kupa-mérkőzését, a legjobb 32 között a harmadosztályú Entente Sannois-Saint Gratien lett volna az ellenfél.

Kapcsolódó Cikkek