2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Szombathely

Utcák és járdák újultak meg

Több mint 160 millió forintból négy utca újult meg Szombathelyen. Az önkormányzat saját forrásból finanszírozta a beruházásokat. Puskás Tivadar polgármester az érintett területek képviselőivel közösen járta be a helyszíneket.

A Báthory utca teljes hosszában megújult Fotó:CSG

Rossz állapotban volt a nagy forgalmú Báthory utca, amelynek felújítása tavaly év végén fejeződött be. Mintegy 35 millió forintból az úttest és a járda is új burkolatot kapott. – A korszerűsítést a lakók szorgalmazták, az onkológiára és a dialízisre érkezők többsége, valamint a Pálos Károly Központ ügyfelei is ezt az utcát használják – tette hozzá Takátsné Tenki Mária, a körzet képviselője. Szintén régóta váratott magára a Halastó utca rendbetétele, az önkormányzat most ötvenmillió forintot fordított a 200 méter hosszú szakasz felújítására. – A beruházás a mindkét oldali járdát és a vízelvezető árkot is érintette, valamint néhány facsemetét is elültettek az árokparton – hangsúlyozta Ágh Ernő önkormányzati képviselő.


Puskás Tivadar és Kántás Zoltán a megújult Kötő utcában Fotó:CSG

– A lakosság kérésének eleget téve újult meg a Kötő utca járdája. Mintegy 30 millió forintból a teljes pályaszerkezetet kicserélték – tájékoztatott Kántás Zoltán, a körzet képviselője. Hétszáz méter hosszan új, másfél méter széles járdát alakítottak ki az Ernuszt Kelemen utcában. A több mint 41 millió forintba kerülő beruházás részeként 26 japán díszcseresznyefát ültettek a parkfenntartó munkatársai.

Puskás Tivadar és Kecskés László a megújult Ernuszt Kelemen utcában Fotó:CSG

Puskás Tivadar polgármester emlékeztetett: az önkormányzat kiemelten fontosnak tartja az utak és járdák rendbetételét. Ezek a beruházások saját forrásból valósultak meg, és a közeljövőben további egymilliárd forintot fordítanak erre a célra.


Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.