EUR: 325,87 Ft
CHF: 296,54 Ft
2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Extra

Váczi Gergő: Tíz évig nem hallottam apámról

Váczi Gergő kiskorában elváltak a szülei, édesapja pedig hosszú évekre eltűnt. Bár később felvették a kapcsolatot, de már nem tudtak kialakítani szoros apa-fia viszonyt. A műsorvezető a Lokálnak bevallotta: nem érti, apja hogyan tudta elhagyni a gyerekeit, hiszen ezt ő sosem tudná megtenni a két kislányával. 

Fotó: TV2

Váczi Gergő hároméves volt, amikor a szülei elváltak. Ő és ikertestvére, Emese édesanyjával maradtak, édesapjuk pedig külföldre költözött. – A válás után apám elhagyta az országot, és tíz évig nem is tudtunk róla semmit. Sem velünk, sem anyuval nem tartotta a kapcsolatot. Azt se tudtuk, hogy éppen merre van. Elég kicsik voltunk, amikor elment, ezért sem hiányzott az életünkből. Láttam, hogy a többi gyereknek van apukája, de nekem az volt a természetes, hogy mi hárman alkotunk egy családot. Édesanyám mindent megadott nekünk, semmiben sem szenvedtünk hiányt – vallott gyerekkoráról Váczi Gergő. A TV2 műsorvezetője életében aztán évek múlva egy napon a betoppant rég elfeledett édesapja.


– Tizenhárom éves voltam, amikor apu egyszer csak jelentkezett. Nagyon meglepődtem, de örültem neki. Akkor kint élt Ausztriában. Onnantól kezdve évente egyszer a tesómmal meglátogattuk, volt, hogy az ünnepeket is nála töltöttük. Jól éreztük magunkat, de érezhető volt a távolság közöttünk, és a kihagyott tíz év. Pont a legmeghatározóbb éveim alatt nem volt velem. Talán ezért sem tudott kialakulni vele igazi, szoros apa-fia kapcsolat – emlékezett Gergő, akinek édesapja néhány éve alkoholizmus következtében halt meg. A kétgyermekes riporter felnőtt fejjel, szülőként nem érti, hogyan tudta apja elhagyni a gyermekeit.

Gergő és édesanyja Fotó: Gazdag Éva/TV2

– Gyerekként nem fogtam fel, milyen súlya van annak, ha valaki elhagyja a gyermekeit. Ma már, szülőként, azonban teljesen átérzem. Nem értem, hogyan tudta ezt megtenni, én képtelen lennék elhagyni a gyermekeimet. Minden percet szeretnék kiélvezni velük. Dóri már kilencéves, Blanka pedig hét, és tudom, hogy vészesen közeleg az az idő, amikor már nem akarnak velem játszani, és maguknak készítik majd a szendvicset. Éppen ezért a munka mellett törekszem minél több időt velük tölteni – tette hozzá Gergő, aki január 8-án a Sikeres Nők kulisszatitkai produkció moderátora lesz az Erkel Színházba. Az előadáson hét, szakmailag elismert hazai híresség, köztük Borbély Alexandra, Ördög Nóra, Sütő Enikő, Péterfy Bori, Peller Mariann, Stahl Judit és Jagasics Hedvig lesz a vendége.


Váczi Gergő és családja
Fotó: Facebook

Kapcsolódó Cikkek