EUR: 323,44 Ft
CHF: 290,88 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Békéscsaba

Vállalkozások segítik a város fejlődését

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezték az újévi fogadást Békéscsabán. Az eseményen a megyeszékhely legnagyobb vállalkozóit, az intézmények vezetőit, a közélet szereplőit köszöntötte Szarvas Péter polgármester, Kiss Tibor alpolgármester, Nagy Ferenc alpolgármester, dr. Bacsa Vendel jegyző és dr. Kiss Gyula aljegyző.

Az állófogadást a városháza dísztermében tartották. A hagyományokhoz híven idén is egy kisfilmmel indult a program, amely bemutatta az elmúlt év legnagyobb fejlesztéseit és kulturális eseményeit. Ahogy Szarvas Péter köszöntőjében is elhangzott, Békéscsabán több közterület, közintézmény épülete újulhatott meg. Átadták a jaminai egészségházat, a korszerűsített vásárcsarnokot, kerékpárutak épültek, és a Modern Városok Program több projektje is elindulhatott.


De nem csak a város, a csabai vállalkozások is fejlesztettek. Ezzel kapcsolatban a városvezető hangsúlyozta, örül a vállalkozók és az önkormányzat sikereinek, hiszen a beruházásokkal hozzájárulnak Békéscsaba fejlődéséhez. Az, hogy itt működnek a vállalkozások, azt jelenti, hogy itt vannak a munkahelyek, itt fizetik az adót, ezzel hozzájárulva a város stabil költségvetéséhez és növekedéséhez. Emellett a polgármester azt is elárulta, hogy bármilyen ügyben kérnek tőlük támogatást, a lehetőségeikhez mérten igyekeznek segíteni.

A fejlesztéseknek köszönhetően munkaerő áramlik a városba. Részben az új lakosoknak, részben az eddig is itt élőknek igyekszik kedvezni a városvezetés a sport és a kultúra támogatásával. Szarvas Péter úgy véli, e tekintetben sincs mit szégyellnünk, hiszen a fejlődés ezeket a szektorokat is érinti. Elég csak a röplabda-akadémiára vagy a leendő uszodára gondolni.

Kapcsolódó Cikkek