EUR: 323,80 Ft
CHF: 292,62 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Hódmezővásárhely

Változott az alanyi adómentesség értékhatára

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a 2019-es adóváltozások témakörében szervezett előadást a hódmezővásárhelyi Emlékpontban.

Hajdú József, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke

– Eddig Szentesen, Csongrádon és Szegeden rendezték meg ezt a rendezvényt, amelyen közel 500-an vettek részt. Nagyon büszke vagyok rá, hogy Hódmezővásárhelyen a résztvevők száma 110 fő, ami azt jelzi, hogy Hódmezővásárhelyen és a térségben a vállalkozások, a könyvelők, az ügyintézők mind komolyan veszik ezt az adóváltozás-rendezvényt. Úgy gondolom, hogy eredményes volt az elmúlt években, hiszen évről évre egyre nagyobb létszámban jönnek – nyilatkozta a téma kapcsán Hajdú József, az Iparkamara elnöke.


Híres-Pestuka Gabriella, az Adóhatóság Szegedi Ügyfélkapcsolati osztályának vezetője

A 2019-es adózási szabályok egyik fontos változása, hogy az alanyi mentes értékhatár megemelkedett. – Az általános forgalmiadó-törvény egyik nagyon fontos változása, hogy az alanyi mentes értékhatár a korábbi 8 millió forintról 12 millió forintra emelkedett. A katás vállalkozóknál is 12 millió forint az a bevételi határ, ameddig kedvezően adózhatnak, de arra kell odafigyelni, hogy itt azért vannak eltérő szabályok. Tehát előfordulhat, hogy ami áfa szempontjából még az alanyi mentes határon belül van, az kisadózó vállalkozóként nem feltétlenül fér bele a kedvező kategóriába, és fordítva – mondta el ezzel kapcsolatban Híres-Pestuka Gabriella, az adóhatóság szegedi ügyfélkapcsolati osztályának vezetője.

Kapcsolódó Cikkek