2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb Zalaegerszeg

Van egy felesleges táskád? Pakold tele!

Nekünk nem luxus, nekik az

Az országos megmozdulásnak, a Nem Luxus Táska (#nemluxustaska) elnevezésű kampánynak már Zalaegerszegen is van gyűjtőpontja. A segíteni vágyók a Smile nyelviskolában, a Tüttősy út.7. szám alatt adhatják le adományaikat. A kampány célja, hogy rászoruló nők­ számára egy táskába alapvető női higiénés és fehérneműcsomagot gyűjtenek, amelyet a kampány után a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miklós utcai szociális központjában a nehéz körülmények között lévő nőknek adományoznak. Ha egy városon belül 30 darab jól felszerelt táska összegyűlik a gyűjtőponton, akkor helyben osztják ki a szervezők.


Az elsődleges célcsoportban olyan nőknek szeretnék adni ezeket a táskákat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, illetve hajléktalanná váltak, de természetesen ebben a helyzetben is szeretnék megőrizni a méltóságukat és nőiségüket, amiben a behozott táskák és tartalmuk nagyon sokat tud segíteni. Ezeknek a hölgyeknek minden olyan dolog fontos lehet, ami számunkra természetes, de nekik sokszor elérhetetlen. Amikor azon gondolkodunk, hogy melyik márkájú egészségügyi betétet vegyük meg a drogériában, eszünkbe sem jut, hogy akinek nincs fürdőszobája, nem a márkák között válogat, hanem az élelmiszerek és a higiénés termékek között kell felállítania sorrendet. Amit a szervezők szívesen látnának a táskákban: sampon, hajbalzsam, fogkefe, fogkrém, szappan, egészségügyi szárnyas betét, tiszta fehérnemű, tiszta zokni, papír zsebkendő, hajgumi, hajkefe, dezodor, szájbalzsam, nedves törlőkendő, WC papír, papucs, müzliszelet és egy kedves személyes üzenet. Amit kifejezetten kérnek, hogy ne tegyenek az adományozók a táskákba tampont, mosható intimbetétet, illetve intim tölcsért, éles kést vagy borotvát, gyógyszert vagy bármilyen olyan élelmiszert, amelynek szavatossága 2019. június előtt lejár. Higiéniai okokból azt kérik, hogy minden termék legyen új és bontatlan. Amennyiben pedig zoknit vagy fehérneműt is tennének a táskába, mossák ki előtte, illetve a táska is legyen használható állapotban. Az adományok január 31-ig adhatók le.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.