EUR: 324,62 Ft
CHF: 298,92 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Egyéb IV.kerület

Varga Zsolt: Ez a díj az edzői munkám kiemelkedő elismerése

A Ferencváros férfi vízilabdacsapata ahol tavaly elindult, ott nyert: Varga Zsolt irányításával az Európa Kupa és az Európai Szuperkupa mellett az összes hazai trófeát elhódította az együttes. Így nem meglepő, hogy a játékosként olimpiai bajnok Vargát a Vízilabdaedzők Világszövetsége a 2018-as év legjobb edzőjének választotta. A szakember elárulta, korábban edzőként majdnem visszavonult, de ezek a „dühállapotok” is kellettek ahhoz, hogy letisztuljon benne, hogy valójában mit is akar.

Varga Zsolt a csúcsra repítette a Ferencvárost

Az elmúlt öt-hat évben Varga Zsolt edzőként megjárt a mélységeket és magasságokat is. A Fradival a kiesés ellen is harcoltak, most pedig a népligeti csapat Európa egyik topklubja, de ehhez nagy utat kellett megtenni.
– A jelenlegit szakadékok választják el attól a csapattól, de engem is szakadékok választanak el a korábbi önmagamtól, hiszen az volt az első tapasztalatom. Ez egy fejlődési folyamat volt számomra is, voltak  mélypontok, amikor azt éreztem, nem biztos, hogy igazából ez az az út, amelyen haladnom kell. De azt gondolom, az ilyen dühállapotok, feszült vagy mélypontállapotok kellenek az embernek ahhoz, hogy letisztuljon benne, hogy valójában mit akar. Kicsit kiég az emberből – elnézést, hogy így mondom – a hülyeség, a hiszti, és utána megy előre az úton tovább, és onnantól még nehezebb döntést hoz, mint előtte. Márpedig ez az én utam, és ezt végig is járom – mesélte  Varga Zsolt.


A Ferencváros vízilabda csapata 2018-ban mindent megnyert, amit meg lehet nyerni (Fotó: fradi.hu)

Az elmúlt év tehát legalább olyan mérföldkő volt Varga Zsolt edzői pályájában, mint a 2000-es év a játékoskarrierjében, amikor olimpiai bajnoki aranyat nyert a válogatottal Sydney-ben.
– Más a játékospályafutás. Azt le kellett tudnom zárni akkor, amikor abbahagytam. Nyilván nem volt egyszerű, évek kellettek hozzá. Sokszor viccesen „megemlítődik”, hogy abba akartam hagyni az edzősködést, de valóban volt olyan pillanat, amikor azt gondoltam, nem biztos, hogy ez az én pályám. Az edzői munka és a játékospályafutás tényleg teljesen más aspektusa ugyanannak a sportnak. A játékoskarrieremnek az olimpiai arany volt a csúcspontja, ez a díj pedig nyilvánvalóan ennek az edzői munkának egy kiemelkedő érzelmi állapota, amikor így ismerik el az ember munkáját.

A Vízilabdaedzők Világszövetsége negyedik alkalommal osztotta ki az év edzője díjat, amely most először került klubcsapatot irányító edzőhöz. Az első két évben Dejan Savic, a szerb, tavaly pedig Ivica Tucak, a horvát válogatott szövetségi kapitánya lett a legjobb.


Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.