2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb Nagykanizsa

(Város)házszentelés

Vízkereszt után sokan kérik-várják a házszentelést, a kanizsai papok sorra járják a családokat és otthonokat. Szűcs Imre, a Felsőtemplom plébánosa idén is a polgármesteri hivatalban kezdett, és Isten áldását kérte nemcsak az épületre, hanem a dolgozókra és az oda érkező polgárokra is. Az atya szerint Isten jelenlétében még az ügyintézés is gördülékenyebb, és osztja ezt a véleményt Dénes Sándor polgármester is, aki szerint Isten áldásával – és persze az elvégzett munkával – szép jövő vár a városra.

Fotó: Jancsi László

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.