EUR: 325,80 Ft
CHF: 296,47 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb XXII.kerület

Vásáry és Juhász a Naptól

A budafoki székhelyű Nap Kiadó hagyományosan ünnepi kötetekkel tiszteleg nagy klasszikusaink előtt. Sebestyén Ilona, a Nap ötletgazdája, háziasszonya és szerkesztője az Újbudán élő Vásáry Tamásról és a II. kerületben lakó Juhász Elődről sem feledkezett meg.

– Két kerek évfordulót ünnepeltünk, Vásáry Tamás 85. és Juhász Előd 80. születésnapját, ennek örömére született meg két kiadványunk, Vásáry Tamás A zenén túl… Zenés beszélgetések a Zeneakadémián és Juhász Előd Találkozásaim című kötetünk az Álarcok sorozatban – mondta a Lokál Extrának Sebestyén Ilona.


– Juhász Előd a Zeneakadémia elvégzése után úgy jegyezte el magát a zenével, hogy közel hozta hozzánk mind a komoly, mind a könnyűzenét, és mindazokat a világnagyságokat, akik tudtak mondani valamit a zenéről. Ez a Találkozásaim-kötet Lollobrigidától Teller Edéig és Pabló Casalstól Kodály Zoltánig terjed, Budapesttől New Yorkig.  A Nap Kiadó vezetője hozzátette, Juhász Előd könyve zenei kalandozás, különös élmény az olvasónak.

Vásáry Tamás A zenén túl című könyvét először a 70. születésnapjára jelentette meg Sebestyén Ilona, most az újrakiadás négy újabb klasszikusról szóló előadással bővült: Debussy, Csajkovszkij, Dvořák és Haydn.

– A világhírű zongoraművész, karmester úgy mutatja be a világ legnagyobb komolyzenei művészeit, ahogyan rajta kívül senki sem tudja. Gyönyörködve tanít minket.

Sebestyén Ilona, a Nap Kiadó vezetője (Fotó: Keresztesi Balázs)

Vásáry Tamás a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar zongoraművész, karmester
(Fotó: Sáfár Tibor)

Juhász Előd (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek