EUR: 323,43 Ft
CHF: 290,88 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Dunaújváros

Vége az alapszakasznak

Az utolsó mérkőzéseket rendezték az Erste Liga alapszakaszában. A Dunaújvárosi Acélbikák együttese az Újpest otthonában korcsolyázott jégre, és háromgólos, 5-2 arányú vereséget szenvedett a lila-fehérektől.

Komoly tétje volt a Dunaújvárosi Acélbikák (DAB) csapata számára az Erste Liga alapszakasza utolsó mérkőzésének: amennyiben Azariék megszerzik a pontokat az Újpest otthonában, úgy a hatodik helyen zárhatták volna a bajnokság első felvonását. Nem úgy alakult azonban a találkozó, ahogy az újvárosi drukkerek elképzelték, hiszen a Fehérvári Titánok ellen hazai pályán elszenvedett vereség után ezt a találkozót sem kezdte túl biztatóan az újvárosi együttes, amely 1-0-s UTE-vezetéssel zárhatta az első harmadot.


A középszakaszban is nagy küzdelmek várhatóak ( archív fotó: Dunaújvárosi Acélbikák)

Bár a második etapban  sikerült válaszolnia Corey Bricknell edző csapatának (1-1), a folytatásban inkább a budapestiek örülhettek, akik 3-1-es vezetést dolgoztak ki a zárófelvonás előtt. Az utolsó játékrészben már 4-1-re is vezettek a házigazdák, ám a DAB-nak innen még sikerült feljebb kapaszkodnia (4-2), de a hajrá a lila-fehéreknek sikerült jobban, akik végül 5-2-es győzelemnek örülhettek, ezzel pedig lehetőséget szereztek az alapszakasz negyedik helyének megszerzésére. Az utolsó alapszakaszbeli mérkőzést az Acélbikák a Debrecen ellen játszották. Mivel ezen a találkozón a hajdúságiak bizonyultak jobbnak 6-3 arányban, a DAB a nyolcadik helyen zárta a pontvadászat első etapját, és két bónuszpontot vihet a középszakaszba. Az Erste Liga alapszakaszát a Ferencváros együttese nyerte. A dunaújvárosiak a középszakaszban az alsóház küzdelmeiben játszhatnak majd a rájátszásba jutásért. Itt az első két derbin idegenben, előbb a Fehérvár, majd a Gyergyószentmiklós vendégeként léphetnek pályára Azariék, akik első hazai középszakaszbeli meccsüket január 30-án 18 órakor vívják a Vienna Capitals második együttese ellen a jégcsarnokban.

Kapcsolódó Cikkek