EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Végre a miénk a Munkácsy-trilógia

A kormány megvásárolta Munkácsy Mihály Golgota című festményét – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

A festményt hárommilliárd forintért vette meg az állam Pákh Imre műgyűjtőtől, akivel több mint egy évtizedes egyezkedés után sikerült nyélbe ütni az üzletet, az árat a szakértői becslések igazolják.

Így most Munkácsy Krisztus-trilógiájának mindhárom festménye – a Krisztus Pilátus előtt, az Ecce Homo és a Golgota – a magyar állam a tulajdona. Gulyás Gergely az Országház Munkácsy-termében tartott bejelentésen elmondta, hogy a műalkotásokat a debreceni Déri Múzeumban helyezik el.

Gulyás Gergely, Papp László és Kósa Lajos a Munkácsy-festmény előtt

– Ez egy fontos hír a magyar kultúra kedvelőinek, fontos hír a Munkácsy-rajongóknak Debrecen és az ország egésze is gazdagodott – tette hozzá Gulyás.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szakértő: Új fegyverkezési hullám kezdődik

  Szakértő: Új fegyverkezési hullám kezdődik

  Új fegyverkezési hullám kezdődik, a hadászati támadóeszközök fejlesztése mellett a légvédelmi rendszereket is modernizálni kell – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

 • Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

  Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

  A helyi mederviszonyokat is bemutató, hatvan új tájékoztató táblát helyeztek el öt balatoni település strandjainak bejáróinál a vízi balesetek megelőzéséért, a szakmai összefogással született Mentőöv program keretében – erről sajtótájékoztatón számoltak be a prevenciós program megalkotói szombaton Balatonlellén.

 • Súlyos vízválság fenyegeti a Földet

  Súlyos vízválság fenyegeti a Földet

  Súlyos vízválság fenyegeti a Földet, népességének negyede már most sem jut elegendő vagy megfelelő minőségű ivóvízhez – hívta fel a figyelmet Juhász Árpád geológus szombaton az M1 aktuális csatornán.