EUR: 326,56 Ft
CHF: 294,31 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Külföld

Véresre vertek egy bevándorlásellenes politikust

Három ismeretlen félholtra verte Frank Magnitzot, a bevándorlásellenes Alternatíva Németországért (AfD) nevű párt politikusát Brémában. Az ügyészség szerint politikai célzatú támadás történt, ami nem meglepő: az elmúlt hetekben több AfD-kirendeltségre is rátámadtak, a múlt héten Döbelnben pokolgépet dobtak az irodájukra.

Három, arcát kapucnival takaró ismeretlen támadt rá hétfő este Frank Magnitz Bundestag-képviselőre, amikor a bevándorlásellenes AfD brémai szervezetének vezetője éppen egy színházi rendezvényről távozott. A három támadót a környéken dolgozó két építőmunkás érkezése zavarta meg a brutális bántalmazásban, aminek során az egyik támadó fahasábbal ütötte a bevándorlásellenes politikus fejét.


A párt brémai szervezete az összevert Magnitzról Facebook-oldalán tett közzé egy fotót, amelyen látszik: hatalmas nyílt seb éktelenkedik a politikus homlokán. A rendőrség az első pillanattól politikai ok miatt elkövetett támadásra gyanakszik. Ehhez nyilvánvalóan hozzájárul, hogy a közeli Szászországban az elmúlt hetekben sorozatosan erőszakos támadások érték a német bevándorlásellenes pártot, a Bundestag harmadik legnagyobb politikai közösségét.

A szászországi rendőri erők tájékoztatása szerint több AfD-irodánál gyújtogattak a közelmúltban, sőt január 3-án a Drezdához közeli Döbeln városában pokolgép robbant a helyi iroda előtt. A nyomozó hatóságok szerint a robbanóeszköz alkalmas lett volna emberéletek kioltására, csak a szerencsén múlt, hogy senki nem sérült meg. Másnap elfogtak három helyi férfit, akiket azonban 24 órán belül el is engedtek a rendőrök, mert nem volt elég bizonyítékuk, hogy meggyanúsítsák őket.


Magnitz viszont nem úszta meg komoly sérülések nélkül. Életveszélyben nincs, de fejsérülései súlyosak. Ennek ellenére az orvosok szerint néhány nap múlva elhagyhatja a kórházat.

 

Kapcsolódó Cikkek