EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Veronai buszbaleset: meggyanúsították a sofőr orvosát

Gyanúsítottként hallgatta ki a magyar nyomozó hatóság azt a háziorvost, aki egészségügyi igazolást adott ki a veronai buszbalesetben szerencsétlenül járt bérelt autóbusz sofőrjének, miközben a gyanú szerint pontosan tudta, hogy a férfi alvászavarral küzd – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Fotó: EPA

Mint ismeretes: 2017. január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében egy felüljáró tartóoszlopának rohant neki a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanárait, tanulóit és családtagjaikat szállító bérelt autóbusz, majd kigyulladt. A szerencsétlenségben tizenheten vesztették életüket.


Az ügyben az olasz hatóságok a buszt vezető V. János mellett a sztrádaszakasz mérnökét, a sztráda építését irányító műszaki hivatal vezetőjét, valamint a sztrádahíd tesztelését végző három szakembert is megvádolták. Ugyanakkor a magyar nyomozó hatóság is vizsgálódik, mivel a bérelt busszal kapcsolatban számos szabályszegésre derült fény, és most az is kiderült, hogy a buszsofőr jogosítványát úgy hosszabbították meg röviddel a tragédia előtt, hogy háziorvosa tudta: V. János alvászavarral küzd. Az orvost foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Kapcsolódó Cikkek