EUR: 317,44 Ft
CHF: 280,27 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Belföld

Veronai buszbaleset: meggyanúsították a sofőr orvosát

Gyanúsítottként hallgatta ki a magyar nyomozó hatóság azt a háziorvost, aki egészségügyi igazolást adott ki a veronai buszbalesetben szerencsétlenül járt bérelt autóbusz sofőrjének, miközben a gyanú szerint pontosan tudta, hogy a férfi alvászavarral küzd – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Fotó: EPA

Mint ismeretes: 2017. január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében egy felüljáró tartóoszlopának rohant neki a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanárait, tanulóit és családtagjaikat szállító bérelt autóbusz, majd kigyulladt. A szerencsétlenségben tizenheten vesztették életüket.


Az ügyben az olasz hatóságok a buszt vezető V. János mellett a sztrádaszakasz mérnökét, a sztráda építését irányító műszaki hivatal vezetőjét, valamint a sztrádahíd tesztelését végző három szakembert is megvádolták. Ugyanakkor a magyar nyomozó hatóság is vizsgálódik, mivel a bérelt busszal kapcsolatban számos szabályszegésre derült fény, és most az is kiderült, hogy a buszsofőr jogosítványát úgy hosszabbították meg röviddel a tragédia előtt, hogy háziorvosa tudta: V. János alvászavarral küzd. Az orvost foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Kapcsolódó Cikkek

 • Demetervin Pincészet – Délceg

  Demetervin Pincészet – Délceg

  A 2017-es évjáratú Délceg nevű furmint és hárslevelű házasítású bora nyerte el “Debrecen Város Fehér Bora 2019” címet.

 • Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nem számítottak hivatalos személynek azok az ellenzéki politikusok, akik szabályosan megostromolták az MTV stúdióit múlt év decemberében, ezért ellenük és nem az őket az épületből eltávolító fegyveres biztonsági őrök ellen indít nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség.

 • Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Jogállamisághoz kötnék az uniós kifizetéseket, illetve rengeteg pénzt adnának civil szervezeteknek az Európa Parlamenti képviselők, akik mindkét indítványt megszavazták múlt csütörtökön.

 • Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújulhat a Semmelweis Egyetem – jelentette ki Merkely Béla, az intézmény rektora hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.