EUR: 325,87 Ft
CHF: 296,54 Ft
2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Sport

Vogel Adrienn tippjei női sofőröknek a télies útviszonyokra

A nagy havazások, a fagyok idején, a téliesre fordult útviszonyok közepette nagyon fontos, hogy a nők is magabiztosan közlekedjenek, még ha esetleg kevesebb rutinjuk is van, mint a férfi sofőröknek. A tv2 SuperCar című műsorának háziasszonya, Vogel Adrienn autóversenyző pontosan tudja, mire kell figyelni a
cseppet sem veszélytelen körülmények között.

– A legfontosabb a megfelelő gumiabroncs megválasztása. Nyári gumival egyenesen életveszély ilyenkor az utakra menni, de még egy rosszabb minőségű téli gumi is okozhat meglepetést a sofőrnek. Érdemes egyszer nagyobb összeget áldozni egy igazán jó minőségű téli gumira, amivel több szezont is biztonságosan átvészelhetünk” – véli Vogel Adrienn.


A Kia Platinum Kupában induló, valamint a tavaly rali sprintben magyar bajnok versenyzőnő számára a többi téli kiegészítő alapfelszereltségnek számít a kocsiban.

– A téli ablakmosó folyadék, a jégkaparó, a jégoldó az első, amit bekészítek az autómba, amikor hidegebbre fordul az idő. Jó, ha van egy takaró, meleg kesztyű, hólapát, hólánc is a kocsiban, főleg, ha hosszabb útra indulunk. Legyen ilyenkor teletankolva a kocsi, tegyünk be egy termosznyi meleg italt is, és mindenképp nézessük meg még időben a fagyálló mennyiségét és minőségét is a járműben.


A praktikus tippek mellett Adrienn azt is ajánlja, hogy indulás előtt szánjunk egy kis időt az autó figyelmeztető jelzéseinek megismerésére, valamint készítsük elő a baj esetén hívható szerviz vagy asszisztant szolgáltatás számát.

Ami pedig a vezetéstechnikai trükköket illeti, a bajnoknőnek természetesen erre is van ötlete: – Figyeljünk rá, hogy a kanyarsebesség minimálisra csökkenjen, nem baj, ha morognak mögöttünk a jelentős lassítás miatt. Fontos, hogy nehogy kibillentsük az autó egyensúlyát, mert a fagyos úton, ha megúszik, nehéz összeszedni. Legyen inkább
hosszabb és finomabb a fékezés, mint hirtelen és nagy erejű. Ha pedig mégis megcsúszna az autó, jöhet az ellenkormányzás, aminek a lényege, hogy ugyanarra tekerjük a kormányt, amerre megindult az autó az úton, ezzel újra stabilizálhatjuk. És a legfontosabb, hogy próbáljunk minden körülmények között higgadtak maradni! –
tanácsolta a TV2 műsorvezetője.

Kapcsolódó Cikkek

 • Késely megijedt a lehetőségtől

  Késely megijedt a lehetőségtől

  Hosszú Katinka hétfői aranyérme után szerényebb eredményekkel kellett beérni a vb-n. Kozma Dominik hetedik lett 200 méter gyorson, majd Késely Ajna végzett a hatodik helyen 1500 gyorson.

 • Vámos: Ilyen gólokról álmodozom

  Vámos: Ilyen gólokról álmodozom

  Vámos Márton utolsó másodpercekben lőtt góljával 10-9-re verte Ausztráliát a magyar vízilabda-válogatott, és ezzel bejutott az elődöntőbe a kvangdzsui világbajnokságon.

 • Kötelező győzelem a máltaiak ellen

  Kötelező győzelem a máltaiak ellen

  Elsőként a Ferencváros labdarúgócsapata kezdi meg a szerepelést a nemzetközi kupaporondon továbbjutó magyar csapatok közül. A Fradi ellenfele a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a máltai Valletta csapata lesz, amelyet ma fogadnak a zöld-fehérek a Groupama Arénában.