EUR: 323,41 Ft
CHF: 290,77 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Belföld

Zámbó Árpy leleplezte Jimmy halálának okát

Bármilyen különös, 18 évvel az énekes halála után sem egyértelmű, mi is történhetett azon a végzetes éjszakán, amikor Jimmy meghúzta a ravaszt.

Most az énekes öccse a Blikknek nyilatkozott. Zámbó Árpi szerint testvére rutintalansága vezetett a tragédiához.


A legendás énekes öccse, Árpy (59) úgy véli, az vezethetett a tragédiához, hogy Jimmy félautomata pisztolyának használatában rutintalan volt. Árpy az mondta lapunknak: miután a testvére megvásárolta az életét kioltó fegyvert, egyáltalán nem használta azt, nem is volt hozzászokva az öntöltős fegyverekhez, ugyanis korábban egy forgótáras pisztoly volt nála – írja a Blikk.hu.

– Miután Jimmy megvette a Berettát, rögtön el is zárta otthon abba a páncélkazettába, amelyben a fegyvereit tartotta – mondta lapunknak Zámbó Árpád. – Nem is vette elő a tragikus estéig, egyáltalán nem gyakorolt vele, és tisztítás céljából sem nyúlt hozzá korábban. Mondhat bárki, amit akar, de ez inkább egy gyűjtőszenvedély volt a bátyámnál, nem azért vette a fegyvereket, hogy használja őket – idézi a portál Árpy szavait.


A mai napig rejtély, hogy 18 évvel ezelőtt, január 2-án pontosan hogyan halt meg a Király, azaz Zámbó Jimmy. 2001-ben a rendőrség azt a tájékoztatást adta, hogy az énekes véletlenül lőtte magát halántékon. Jimmy először kilőtt az ablakon, majd kivette a tárat kilenc milliméteres automata Beretta pisztolyából, egy golyó viszont a csőben maradt, ami végül a tragédiát okozta. Sokak szerint Jimmy azt hihette, hogy töltetlen a fegyver, a fejéhez tartotta, és meghúzta a ravaszt. Később számtalan hajmeresztő pletyka keringett arról, hogy mi történhetett, és hiába teltek az évek, a Jimmy-rajongók szeretete a mai napig nem múlt el.

Kapcsolódó Cikkek