EUR: 334,37 Ft
CHF: 306,57 Ft
2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Belföld

Zámbó Árpy leleplezte Jimmy halálának okát

Bármilyen különös, 18 évvel az énekes halála után sem egyértelmű, mi is történhetett azon a végzetes éjszakán, amikor Jimmy meghúzta a ravaszt.

Most az énekes öccse a Blikknek nyilatkozott. Zámbó Árpi szerint testvére rutintalansága vezetett a tragédiához.


A legendás énekes öccse, Árpy (59) úgy véli, az vezethetett a tragédiához, hogy Jimmy félautomata pisztolyának használatában rutintalan volt. Árpy az mondta lapunknak: miután a testvére megvásárolta az életét kioltó fegyvert, egyáltalán nem használta azt, nem is volt hozzászokva az öntöltős fegyverekhez, ugyanis korábban egy forgótáras pisztoly volt nála – írja a Blikk.hu.

– Miután Jimmy megvette a Berettát, rögtön el is zárta otthon abba a páncélkazettába, amelyben a fegyvereit tartotta – mondta lapunknak Zámbó Árpád. – Nem is vette elő a tragikus estéig, egyáltalán nem gyakorolt vele, és tisztítás céljából sem nyúlt hozzá korábban. Mondhat bárki, amit akar, de ez inkább egy gyűjtőszenvedély volt a bátyámnál, nem azért vette a fegyvereket, hogy használja őket – idézi a portál Árpy szavait.


A mai napig rejtély, hogy 18 évvel ezelőtt, január 2-án pontosan hogyan halt meg a Király, azaz Zámbó Jimmy. 2001-ben a rendőrség azt a tájékoztatást adta, hogy az énekes véletlenül lőtte magát halántékon. Jimmy először kilőtt az ablakon, majd kivette a tárat kilenc milliméteres automata Beretta pisztolyából, egy golyó viszont a csőben maradt, ami végül a tragédiát okozta. Sokak szerint Jimmy azt hihette, hogy töltetlen a fegyver, a fejéhez tartotta, és meghúzta a ravaszt. Később számtalan hajmeresztő pletyka keringett arról, hogy mi történhetett, és hiába teltek az évek, a Jimmy-rajongók szeretete a mai napig nem múlt el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mechanikus szerelő álláslehetőség

  Mechanikus szerelő álláslehetőség

  A Mediaworks Hungary Zrt., ismert és közkedvelt napilapjaival, a Nemzeti Sporttal, a Világgazdasággal, 19 megyei napilappal, női, bulvár-, gasztro-, ifjúsági és sportmagazin-portfóliójával, digitális médiatermékeivel, nyomdáival Magyarország egyik legfontosabb médiavállalata, mely közel 2300 munkavállalót foglalkoztat országszerte.

 • Karácsony mindennap sofőrrel jár

  Karácsony mindennap sofőrrel jár

  Talán már meg sem lepődünk Karácsony újabb ferdítésén, miszerint az újonnan megválasztott főpolgármester, igyekszik magát igazi zöldnek beállítani, ezért mindenhol hangsúlyozza, hogy tömegközlekedéssel és biciklivel jár.

 • Elég volt az ellenzéki cirkuszokból!

  Elég volt az ellenzéki cirkuszokból!

  A parlamenti képviselőkre vonatkozó fegyelmi szabályok szigorítására tett javaslatot a Fidesz-KDNP. Kocsis Máté, a nagyobbik frakcióvezetője megengedhetetlennek nevezte egyes ellenzéki képviselők viselkedését az Országgyűlésben.