EUR: 323,95 Ft
CHF: 292,31 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb XVII.kerület

ZÖLD-előadások minden hónapban

Ismeretterjesztő előadás- és beszélgetéssorozatot indított a ZÖLD XVII Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Városfejlesztési Egyesület és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Rákoskeresztúri Könyvtára. Az ismeretterjesztő előadás-sorozat a fenntartható fejlődéshez kapcsolódó, Rákosmentén is közérdekű témákról szól.

A helyi zöldszervezet első, január 9-i előadásán Bajor Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület elnöke volt a vendég. Májusig minden hónapban lesz hasonló esemény, az előadásokat majd az azt követő beszélgetéseket minden hónap második szerdáján 18–19.30-ig tartják − tájékoztatta lapunkat Kozák Balázs, a Zöld XVII Egyesület elnöke.


Tele volt a könyvtár a januári programon (fotó: Horváth Péter)

Előadások:

2019. február 18. – Úti beszámoló: Tájak és rovarok öt országból.

Előadó: dr. Ilniczky Sándor, Magyar Rovartani Társaság választmányi tagja, a Herman Ottó Biológia Kör vezetője, a ZÖLD XVII Egyesület tagja.

2019. március 13. – A városi fák értéke, állapota, és ápolása.

Előadó: Szaller Vilmos, a Főkert Nonprofit Zrt. favédelmi munkacsoportjának vezetője, a Magyar Faápolók Egyesületének tagja.

2019. április 10. – Víz a XXI. században: lesz-e elég globálisan és lokálisan?

Előadó: prof. dr. Szöllősi-Nagy András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hidrológusa, a Budapesti Víz Világtalálkozó főszervezője, az UNESCO Vízügyi Egyetemének korábbi rektora.

2019. május 8. – Biológiai és kulturális sokféleség, mint érték.

Előadó: dr. Victor András, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület tiszteletbeli elnöke.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek