EUR: 323,45 Ft
CHF: 290,71 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Miskolc

Zord – Az új lemez hozadékai

2017-ben adtunk hírt arról, hogy a miskolci Zord zenekar amerikai kedvenceik, a Flotsam and Jetsam előtt lépett fel Budapesten. Ekkor már készítették új lemezüket is, ami végül 2018 novemberében jelent meg. Perényi Dénes gitáros nyilatkozott a Lokál Extrának az azóta bekövetkezett történésekről.

– A terv az volt, hogy 2017-ben jelentetjük meg a harmadik lemezt, tavasszal beköltöztünk a szolnoki Denevér stúdióba és nekiláttunk a felvételeknek. Sokat dolgoztunk, de idővel rá kellett jönnünk, hogy több időre van szükségünk, mint amit terveztünk. Végül 2018 szeptemberére tudtuk leadni a kiadónak az anyagot, amely tíz dalt tartalmazott. Úgy tűnik, jó döntést hoztunk azzal, hogy tovább dolgoztunk, mert így ez alkalommal is ki tudtuk hozni magunkból a maximumot, és az eddigi visszajelzések is igen pozitívak – számolt be a gitáros.


Megjelent a Zord zenekar legújabb albuma – fotó: Lokál

 

Perényi Dénes a Zord gitárosa – fotó: Lokál

Az új lemez stúdiófelvétele azonban nem indult zökkenőmentesen. – 2017 elején, két hónappal azelőtt, hogy stúdióba vonultunk, Rabcsi, az akkori basszusgitárosunk eltűnt, nem tudtuk elérni. Fogalmunk se volt, hogy mi lehet vele, viszont meg kellett oldanunk a helyzetet. Végül a Went zenekar gitárosa, Lipi, szállt be hozzánk basszusgitárosként. Hihetetlenül jó muzsikus, úgy játszotta fel a stúdióban a basszusgitár témákat, hogy előtte próbálni se kellett vele – mondta Perényi Dénes.

A novemberben megjelent albummal kapcsolatban máris több remek eredményt elkönyvelhetett a zenekar. – Boldogok vagyunk, hogy megjelent a „Peripheria” album, melyről a „H-Mob” című tétel felkerült a HammerWorld magazin 2018 decemberi számának mellékleteként kiadott „Hammered” című dupla válogatás CD-re. Ugyanerre a dalra forgattunk egy videóklipet, ennek vágása most zajlik, hamarosan elérhető lesz. További jó hír, hogy a kiadónk, a Nail Records „Az év hazai hard rock vagy metal albuma” kategóriában benevezte a „Peripheria”-t a Fonogram 2019 – Magyar Zenei Díjra – nyilatkozott a sikerekről Deni.


Decemberben Miskolcon, a Corner Stage-ben az Atomic és a Lepillantóküllő társaságában tartották meg a lemezbemutatójukat. Ezen az estén mutatkozott be az új dobosuk, Lengyel Ákos is, aki hihetetlen energiával és élettel játszik. Elődje, Csibi Attila ősszel jelentette be, hogy nem tudja folytatni az aktív zenélést, ezért barátsággal elváltak a zenekarral útjaik.

– A hazai promóció mellett elkezdtük a külföldi orgánumokat is bombázni az új anyaggal, ennek első eredményeként a Metal-O-Mania Show-ban (USA) lejátszották a „Blue Hatred Cacophony” című Zord-dalt a „Peripheria”-albumról, illetve egy argentin rádió (Radio Universidad Uncuyo Mendoza) is előadta a muzsikánkat. 2019 áprilisában rövid erdélyi turnéra indulunk a Went zenekarral. Emellett a hazai klubokban is feltűnünk a tavasz folyamán, illetve nyáron szeretnénk minél több fesztiválon játszani, valamint már nagy-britanniai fellépések is tervben vannak, jelenleg több klubbal is egyezkedünk – részletezte a gitáros.

Kapcsolódó Cikkek