EUR: 334,57 Ft
CHF: 304,39 Ft
2019. november 22., péntek
Cecília

Belföld

Milliókat keresett a Jobbik Staudt és Szávay megkésett lemondásán

Nagyjából 10 millió forintot keresett a Jobbik azzal, hogy két képviselője, az arannyal elkövetett bűncselekménnyel összefüggésbe hozott Staudt Gábor és a zsidózó Szávay István valójában csak hetekkel később mondott le, és adta vissza mandátumát, mint ahogy azt bejelentette – írja az Origo.

Ez az összeg a működési, ellátási, alkalmazotti és frakcióbérkeretből, valamint a 10% tartalék révén jön össze. De nagyon jól járt a két képviselő is az időhúzással, hiszen a zsidózó Szávay közel 2,5 millió forint, míg a gazdasági bűncselekmény gyanúja miatt távozó Staudt 1,6 millió forint tiszteletdíjat tehetett zsebre a január 31-i tényleges lemondásig. És akkor nem beszéltünk még a közel kétmilliós költségkeretről.


Az lap arról ír, teljesen egyértelmű, hogy a Jobbik két vállalhatatlan botrányba keveredett képviselője, az arannyal elkövetett bűncselekménnyel összefüggésbe hozott Staudt Gábor és a zsidó nő megverésével dicsekvő Szávay István azért húzta a lemondását hosszú ideig még a bejelentése után, hogy a Jobbik többmilliós támogatáshoz jusson, és ők is felvehessék még a fizetésüket.

Miután a két képviselő január 31-én nagy nehezen végre lemondott, kiszámolható, mennyit kerestek a lemondás szabotálásán. A párt hasznát a működési, ellátási, alkalmazotti és frakcióbérkeret és a 10% tartalék alapján számoltuk ki. Mindent egybevetve közel 10 millió forintra jött ki az összeg – ennyit nyert a Jobbik a lemondás szabotálásán. De jól járt a két képviselő is az időhúzással, az ő hasznukat a parlament honlapján megtalálható táblázatból számolta ki az Origo. A zsidózása miatt lemondott Szávay István 2 449 724 Ft tiszteletdíjat vágott zsebre azáltal, hogy decemberben és januárban még képviselő volt.


Az egyéb juttatásokra vonatkozó kerete erre a két hónapra – üzemanyag-elszámolás nélkül – mintegy 1 960 200 Ft volt. Ha valóban benyújtja a lemondását akkor, amikor azt Facebook-oldalán bejelentette, akkor számításaink szerint legfeljebb 94 848 Ft keretösszeget vehetett volna igénybe, azaz így 1 865 352 Ft-os keretösszegtől esett volna el – írja az Origo.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jön az újabb gazdaságvédelmi akcióterv

  Jön az újabb gazdaságvédelmi akcióterv

  Jön a második gazdaságvédelmi akcióterv, a negatív gazdasági folyamatok csökkentése céljából. Az ellenzéknek gyereknapot tartana a kormány, mert nem képesek felnőttként viselkedni a parlamentben.

 • Folyamatosan provokál az ellenzék

  Folyamatosan provokál az ellenzék

  Tarthatatlan állapotok uralkodnak a parlamentben. Az ellenzéki képviselők ugyanis Mónika – show színvonalú beszólogatásokkal és állandó provokálással igyekeznek fenntartani a káoszt az Országgyűlésben.

 • Gyurcsány embere zsarolhatta Borkait

  Gyurcsány embere zsarolhatta Borkait

  Ezer szállal kötődik Borkai Zsolt feltételezett zsarolója Gyurcsány Ferenchez és a DK-hoz. A korábbi válogatott labdarúgó Póczik József a 2014-es önkormányzati választáson egyéni képviselőként indult a Gyurcsány-párt színeiben, majd egy évvel később a párt alelnöke lett Győrben.

 • Segítenek leszokni a cigiről

  Segítenek leszokni a cigiről

  Mindenki kaphat szakmai segítséget a dohányzásról leszokáshoz, amelyben az akarat a legfontosabb, ezért szakszerű segítséggel meg kell erősíteni és támogatni kell a magatartásváltást – jelentette ki Horváth Ildikó, egészségügyért felelős államtitkár tegnap a „Ne gyújts rá!