EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Belföld

200 millió forint támogatást kapnak kis és közepes sportegyesületek

A 2018-ban benyújtott és az idén január végéig elbírált pályázatok nyomán 200 millió forint támogatást oszt szét a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) 279 kis és közepes sportegyesület között a több mint két éve elindított Hiszek Benned! program keretében.

Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke pénteki sajtótájékoztatóján egyben kiemelte, hogy a program az idén is folytatódik és a támogatási összeg legalább 200 millió forint lesz.


Hangsúlyozta, hogy a Hiszek Benned! program keretében 2,5 év alatt immár 500 millió forinthoz jutottak a kis és közepes sportegyesületek, melyek között a 2017 májusában zárult első, és a 2018 márciusában befejeződött második ütemben egyformán 150-150 millió forintot osztottak szét.

“Évtizedes adósságot törlesztünk ezzel az átfogó sporttámogatási programmal, amelyen keresztül fejlesztési forrásokhoz juthatnak a kis és közepes sportegyesületek” – jelentette ki Deutsch Tamás.


Kiemelte, a támogatással az a céljuk, hogy a sportegyesületek növelni tudják a tehetséggondozó, utánpótlás-nevelő munkájuk hatékonyságát, minél inkább be tudják vonni a sporttevékenységekbe az utánpótlás korosztály tagjait, és növekedjen a versenyengedéllyel rendelkező utánpótlás korú sportolók létszáma. A sportegyesületek toborzó események szervezésére, versenyeztetési és nevezési díjak finanszírozására, sporteszközök beszerzésére, vagy a sportszakemberek foglalkoztatásához és a létesítményhasználathoz kapcsolódó kiadások fedezésére használhatják fel a támogatási összeget.

“Megítélésem szerint ez az esélyteremtésnek is egy fontos programja, hiszen Magyarországon csaknem ezer kis és közepes sportegyesület működik, amely gyakran egyedüli egy adott településen, és általában két-három sportággal foglalkozik” – mondta a SOSZ elnöke.

Deutsch Tamás bejelentette, hogy a SOSZ alapításának 30. évfordulója alkalmából február 15-én, a Groupama Arénában gálaesten díjazzák az elmúlt három évtized legeredményesebb magyar sportegyesületeit. Hozzátette, hogy május 6-án, a Magyar Sport Napján megrendezik a sportegyesületek országos találkozóját, melyen előadásokat tartanak az utóbbi harminc évben történtekről, valamint a sportegyesületek jelenét és jövőjét is befolyásoló tényezőkről.

“A SOSZ alapításának napján, szeptember 8-án ünnepi közgyűlést szeretnénk rendezni, amelyen a legsikeresebb olimpiai és paralimpiai versenyzőket adó sportegyesületek vezetőit, valamint sportszervezeteket fogjuk díjazni” – tette hozzá Deutsch Tamás, aki beszámolt arról is, hogy a SOSZ elkészítette a tavalyi év legsikeresebb sportegyesületeinek listáját. A megszerzett olimpiai pontok alapján számított nem hivatalos rangsor élén az Újpesti Torna Egylet végzett, második lett a Budapesti Honvéd SE, harmadik az MTK Budapest.

Deutsch Tamás elmondta, hogy a kormány decemberben elfogadta a SOSZ javaslatát, melynek nyomán tíz vidéki nagy sportegyesület részesül összesen kétmilliárd forintos támogatásban. A fővárosi klubok közül hat 2013 óta jut hozzá külön támogatáshoz, ezt kívánta vidékre is kibővíteni a SOSZ, az elnök szerint nem egyszeri juttatásról van szó, hanem külön programként a következő években is folytatódni fog.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gulyás: szabad akaratunkból vittük sikerre a rendszerváltoztatást

  Gulyás: szabad akaratunkból vittük sikerre a rendszerváltoztatást

  Az elmúlt két évszázad történelmi fordulópontjai közül a rendszerváltoztatás volt az, amelyet az ország szabad akaratából, jelentős áldozatok árán sikerre vitt – jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Terror Háza Múzeum 30 éve szabadon című kiállításának vasárnapi megnyitóján.

 • A nap képe: Dagonya

  A nap képe: Dagonya

  A somogybabodi Nemzetközi Off Road Fesztiválon idén sem maradtak szárazon a versenyzők. Európa legnagyobb terepjárós eseményén csaknem 1200 autó és 20 ezernél is több résztvevő merült el a sárban.

 • Baseball ütővel esett a tanulókocsinak

  Baseball ütővel esett a tanulókocsinak

  Egy 42 éves kamionos férfinak annyira elgurultak a gyógyszeri, hogy baseball ütővel esett neki az előtte lassan haladó tanulókocsinak a 68-as főúton Marcali-Bize irányába.