EUR: 323,17 Ft
CHF: 288,30 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Egyéb Szombathely

2019 a továbbhaladás éve

Puskás Tivadar polgármester fejlesztésekről és tervekről

Szerző: Egyed Betti


– Szombathely 2019-es költségvetése a város működéséhez és a fejlesztések megvalósításához is megfelelő alapot biztosít – mondta Puskás Tivadar polgármester. A városvezető a tavalyi év eredményeiről és az idei tervekről is beszélt a Lokál Extrának.

Puskás Tivadar polgármester szerint épül-szépül Szombathely Fotó: CSG

– A legfontosabb, hogy 2018-ban is biztonság és békesség volt Szombathelyen. Legalább ilyen lényeges az is, hogy folytatódtak a fejlesztések a városban: felépült a Haladás Sportkomplexum, megújult a Szent Márton és a Berzsenyi tér, befejeződött a Smidt Múzeum bővítése, szakemberek restaurálják a római helytartói palota mozaikját, és épül a dozmati víztározó – sorolta Puskás Tivadar polgármester. Hozzátette: több bölcsőde és óvoda épületét tettek rendbe, valamint bérlakásokat is, energetikailag korszerűsítették az Agora Kulturális Központ irodaházát. Ezenkívül a kormányhivatal több épülete, utak és járdák újultak meg, a kórház új, modern berendezésekkel, műszerekkel gazdagodott, továbbá elindult a Szent Márton utcai orvosi rendelő betegirányító rendszere, és átadták az Egészségfejlesztési Irodát.


Tavaly adták át a megújult Berzsenyi teret Fotó: CSG

A tavalyi év eredményei között említette azt is, hogy „A segítés városa” program részeként tíz félautomata defibrillátort adtak át, amelynek használatára kiképezték az intézményekben dolgozókat. Több mint ötezren vettek részt az „Aktív időskor” programban, megújult a Szent Márton-kártya, bevezették a szombathelyi identitást erősítő programot, lezárult a Nagy Háború emlékévének rendezvénysorozata. – 2019 a továbbhaladás éve lesz – hangsúlyozta a polgármester. Mint mondta, 24 pályázat és több, a Modern Városok Programban szereplő fejlesztés megvalósítása kezdődött el. Ezek közül a legfontosabb a vásárcsarnok átépítése, a képtár felújítása, a víztorony és környezete turisztikai célú fejlesztése, a városi kerékpárút-hálózat bővítése, a közutak felújítása. Épül a jégcsarnok, a Vívóakadémia, az Asztalitenisz-csarnok és a Cserkészház. – Külön ki kell emelnem, hogy a tervezés fázisában vannak a város közlekedését érintő nagyobb beruházások: Szombathely északkeleti elkerülője, a Kőszeg és Szombathely közötti gyorsforgalmi út, a Puskás Tivadar utca kivezetése az elkerülőhöz, az M86-os déli szakaszának megvalósítása Egyházasrádócig, valamint az autóbusz-pályaudvarnak a vasútállomás mellé költöztetése – fogalmazott Puskás Tivadar.

A tervek szerint kilátóként üzemel majd a víztorony Látványterv: Gáspár Mérnöki Iroda

Szombathely polgármestere hozzátette: az idén megújul a Sportliget, rendbe teszik a Késmárk utcai teniszközpontot, kiírták a tervpályázatot a Szent Márton Lovas Sport, Hagyományőrző és Rendezvényközpont kialakítására, és a fedett uszoda további bővítésére is megkötötték már a kivitelezői szerződést.

Kapcsolódó Cikkek