2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb Debrecen

Festékkeverő üzemet avattak

Speciális festékkeverő üzemmel bővítette debreceni tevékenységét a Powder Trade Kft. a reptér melletti logisztikai parkban, ezzel új iparág jelent meg Debrecenben, ami egyedülálló képzést is hozhat. A nehézkorróziós festékrendszerek hazai forgalmazásában piacvezetőnek számít a helyi cég, amely hiánypótló képzés debreceni beindítását tervezi az ágazatban.

Rendkívül ellenálló festékeket gyárt a cég, mellyel hidak, stadionok vagy akár hajók korrózióvédelmére is használható anyagokat forgalmaz immár hat éve Magyarországon. A bővülő kereslet tette szükségessé az új festékkeverőt. Az üzem átadásán Barcsa Lajos alpolgármester elmondta: az eddigi gazdaságfejlesztési lépéseknek köszönhetően egy befektetési spirál indult el Debrecenben, a betelepülő nagyvállalatokat azok lehetséges beszállítói és kiszolgáló cégei is követik. Az alpolgármester hangsúlyozta: a versenyképes fizetést kínáló munkahelyteremtő beruházások igazi haszonélvezői maguk a debreceniek.


Fotó: dehir.hu

– Ezek a cégek adóbevételt jelentenek a városnak, az adóbevételeket pedig vissza tudjuk forgatni a városi költségvetésen keresztül jóléti szolgáltatásokra, amelyek pedig azt eredményezik, hogy még inkább szeretni fognak az emberek Debrecenben lakni, és remélhetőleg még többen fognak lakni Debrecenben – mondta bizakodva Barcsa Lajos.

Szabó Imre, a Powder Trade Kft. ügyvezetője elmondta hiánypótló nehézkorróziós szakemberképzés beindításán dolgoznak az egyetemmel együttműködve. – A debreceni bázissal meg szeretnénk teremteni egy olyan nehézkorróziós szakképzést, mellyel olyan szakembereket lehetne kinevelni, akik bármelyik nagyvállalatnál – legyen az állami vagy magáncég – megállják a helyüket – fogalmazott az ügyvezető.


Az új debreceni üzemre alapozva a cégcsoport célja, hogy a jelenlegi másfél milliárd forint éves árbevételét megduplázza. Ennek részeként a szomszédos Romániára is szeretnék kiterjeszteni a korrózióvédelmi festékrendszereik forgalmazását.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • A Felvidéken járt Miklós Péter

    A Felvidéken járt Miklós Péter

    A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.