EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Eger

Csínom Palkó

Kevesen tudják, hogy a dalban említett Csínom Palkó és Csínom Jankó nem két kuruc vitéz, az énekben a vitéz ugyanis a lovairól énekel. Farkas Ferenc daljátékában azonban két legény viseli e neveket. Két fiatalember, akik Rákóczi seregébe kívánnak beállni. Útjuk során találkoznak betyárokkal, labanc csapatokkal s a nagybetűs szerelemmel is. Képünkön Nagy Szilvia (balra) Éduska, Rácz János (középen) Piperec báró és Nagy Barbara (jobbra) Zsuzsika szerepében látható a Csínom Palkó című daljátékban, az egri Gárdonyi Géza Színházban.

Eger, 2019. január 22.
Nagy Szilvia (b) Éduska, Rácz János (k) Piperec báró és Nagy Barbara (j) Zsuzsika szerepében Farkas Ferenc Csínom Palkó című daljátékának próbáján az egri Gárdonyi Géza Színházban 2019. január 21-én. A színdarabot január 25-én mutatják be Moravetz Levente rendezésében.
MTI/Komka Péter


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.