2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Belföld

A BBC szerint inkább a migránsokra, mint sem a családokra kéne pénzt költeni

A kormánypártok a családvédelem, nem pedig a bevándorlás pártján állnak – mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, aki megdöbbentőnek nevezve ezzel kapcsolatban a svéd szociális miniszter és a BBC szakértőjének nyilatkozatát, akik bevándorlással oldanák meg a demográfiai problémákat.

Ahogy az várható volt, a magyarországi balliberális sajtóorgánumok után a nemzetközi balliberális média is felbosszantotta magát Orbán Viktor kormányfő vasárnapi évértékelőjében bejelentett nagyvonalú családtámogatási programja miatt. A balliberálisok szerint ugyanis afrikai migránsokat kellene importálnunk a magyar családok támogatása helyett – írja az Origo.

Erről a BBC World Service hétfő reggeli, 60 perces hírműsorában beszéltek, amikor szó esett Orbán Viktor magyar miniszterelnök mérföldkőnek tekinthető családpolitikai bejelentéseiről.


Az adásban megszólaltatták Sarah Harper professzort, aki a téma „szakértőjének” számít, ugyanis az elöregedő társadalmak problémáival foglalkozó Oxford Institute of Population Ageing vezetője. Harper kifejtette, hogy rendkívül elhibázottnak tartja a magyar gyermekek vállalását ösztönző intézkedéseket akkor, amikor Fekete-Afrika túlnépesedik.

A professzor asszony úgy gondolja, hogy Nagy-Britannia is meg tudja oldani a demográfiai problémáit ilyen intézkedések nélkül, méghozzá azáltal, hogy a migráns családok gyermekszáma jóval magasabb, mint az őshonos briteké – írja a lap.


A professzor asszony szerint (leszámítva a migránsbébiket) egy elöregedő társadalom, mint amilyen a magyar is, csak plusz terheket vesz magára a sok gyerekkel, hiszen húsz évig el kell őket tartani, mire munkába tudnak állni – ráadásul az anyáknak el kell tűrniük az „anyasággal kapcsolatos stigmát” a karrierjük során.A balliberálisok szerint az anyaság ugyanis egy negatív stigma.

A „szakértő” véleménye alapján a magyar családok támogatása helyett inkább afrikai migránsokat kellene befogadnunk, ahogy azt a britek (is) teszik.

Sarah Harper tehát egyértelműen hitet tett a bevándorlás mellett a magyar családpolitika ellenében, ezzel azonban nemcsak a magyar kormány, hanem a magyar emberek világnézetével, akaratával is szembement.

A decemberi, a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció eredményei ugyanis azt mutatják, hogy az 1,38 millió állampolgár által kitöltött ív mind a tíz kérdésére jóval 90 százalék felett érkeztek a magyar családokat támogató és a bevándorlást ellenző válaszok.

Orbán Viktor vasárnapi évértékelője után pedig a Századvég készített egy reprezentatív felmérést, melynek eredményeiből kiderül, hogy a beszédről értesültek 73 százaléka kedvezőnek értékeli az elhangzottakat – emlékeztet a lap.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek