EUR: 334,87 Ft
CHF: 307,12 Ft
2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb Győr

A cserjemetszés is a tavaszt hirdeti

A közterületi cserjemetszést városszerte elkezdték a szakemberek, és tavaszig befejeződnek a munkálatok. A bokrok visszavágásának köszönhetően a cserjeállomány megújul, a növények tavasszal nagyobb életerővel hajtanak ki, a közterületek átláthatóbbak, könnyebben tisztán tarthatóak. A munka alkalmával a lakótelepek és a zöldterületek cserjefoltjaiból eltávolítják az elöregedett, kiszáradt növényeket, valamint az idegenhonos és invazív – például bálványfa, bodza – fajokat.

A cserjemetszés mellett a fák gondozására is figyelnek a szakemberek
Fotó: O. Jakócs Péter

Ezzel együtt visszavágják a közlekedést nehezítő, járdákhoz, parkolókhoz közel növő növényzetet is. A cserjemetszés a növények nyugalmi időszakában végezhető el, a munka kora tavaszig tart majd. A nyesedéket darálás után komposztálják. A cserjék mellett a városi faállomány gondozása is folyamatban van.


A munkák már elkezdődtek, ám tavaszig még sok a teendő
Fotó: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó Cikkek

  • A Felvidéken járt Miklós Péter

    A Felvidéken járt Miklós Péter

    A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.