2019. november 13., szerda
Szilvia

Extra

A Dal 2019: Így védte igazát a plágiummal vádolt énekes

Mint arról korábban beszámoltunk, plágium miatt kizárták Petruskát a 2019-es A Dal döntőjéből. Az énekes közösségi oldalán, közleményben reagált a történtekre, és kiállt az igazáért.

A Dal 2019 előadóját az MTVA kizárta a versenyből, miszerint a nevezett dala, a Help Me Out of Here karaktere és hangulata megegyezik a Vampire Weekend  White Sky-éval. Ennek ellenére Petruska nem érzi jogosnak a vádakat, és egy hosszú Facebook-bejegyzésben kifejtette az álláspontját – írja a Ripost.


“Szombat este egy kedves barátom meglepetés születésnapi bulijának emelkedett pillanatába csapott villámként az MTVA híre. Döbbent telefonváltások következtek a többi versenyzővel, a tv-műsor záró perceiben egy döntőnyi muzsikusra sikerült ráijeszteni. Miért most került ez elő? Nem vizsgálnak át alaposan mindent már a beválogatások alkalmával, jó füllel és szoftverrel? Nem kívánom visszaküzdeni magam A Dal 2019 mezőnyébe, azonban nem hagy nyugodni, hogy dalszerzőként egy ilyen méltatlan helyzetbe kerültem”- olvasható Petruska bejegyzésében.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek