2019. november 18., hétfő
Jenő

Extra

A Dal 2019 – Kialakult az elődöntősök mezőnye

Tegnap este véget ért A Dal harmadik válogatója, megvan, hogy ki az a 18 versenyző, aki továbbküzdhet a győzelemért az elődöntőben. Az utolsó válogató számtalan meglepetést tartogatott, az első helyen holtverseny alakult ki a 16 éves Nagy Bogi és a már rutinosnak számító Pápai Joci között, míg a közönségkedvenc USNK-t csúnyán lepontozta a zsűri.

Nagy Bogi neve az Ének iskolájából és a Sztárban sztár+1 kicsiből is ismerősen csenghet, a balmazújvárosi tinilány most azonban A Dal színpadán próbált szerencsét. Holnap című dala 41 pontot kapott a zsűritől, akárcsak a dalválasztóshow két évvel ezelőtti győztese, Pápai Joci, aki sokak szemébe könnyet csalt Az  én apám című dalával. Külön érdekesség, hogy mindkét győztes produkció dalszövegét Molnár Ferenc Caramel írta. Nagy Bogi a műsor után meghatódva nyilatkozott a Lokálnak.


–Még igazából nem fogtam fel, hogy továbbjutottam, ráadásul első helyen. Hálás vagyok Caremelnek, hogy megírta nekem ezt a dalt, nagyon a sajátomnak érzem. 15 évesen költöztem el otthonról, és kissé nehezen élem meg, hogy hétköznap nincs velem a családom, gyakran egyedül kell megküzdenem az elém táruló akadályokkal, de ez a dal és ez a helyezés bizonyítja, hogy megéri. Van egy bátyám, akivel nagyon szoros a kapcsolatom, sajnos most nem tudott elkísérni, de jövőhéten már itt lesz. Most az édesanyám, az édesapám, a szerelmem és a barátaim kárpótolnak érte, akik kivétel nélkül itt voltak és szorítottak nekem – árulta el Bogi.

Nagy Bogi (Fotó: Cser Dániel)

A fiatal lány mellett a másik győztes, Pápai Joci sem bírta könnyek nélkül,  kisfilmjében őszintén mesélt a 2017-es emlékeiről és az édesapjához fűződő  szoros viszonyáról.  –Ez a színpad nekem a mindenem, itt változott meg az életem, biztos vagyok benne, hogy  visszajönnek majd bennem a két évvel ezelőtti érzések. Ez a mostani dal az édesapámról szól, nagyon sokat jelent nekem. Ha kérhetném, hogy hogy nőjek fel, akkor semmit nem változtatnék, mert csodálatos gyermekkort és felnőttkort biztosított nekem, és a legkomolyabb percekben is mindig ott volt mellettem. Nehéz most még erről beszélni,  biztos, hogy ez életem egyik legfontosabb dala. Ezzel szeretném neki megköszönni, hogy jó apám volt, még mindig a legjobb apuka, és remélem, hogy az is marad nagyon sokáig –mesélte könnyek közt Joci, aki ezúttal mezítláb állt a dal színpadára, ahogy azt korábban már több győztes, például Rúzsa Magdi  vagy az AWS  frontembere, Örs is tette.


Pápai Joci (Fotó: Cser Dániel)

A harmadik helyen szintén holtverseny alakult ki, negyven-negyven ponttal jutott tovább Petruska a Help Me Out of Here, valamint a Ruby Harlem a Forró című dallal. Szintén bekerült az elődöntőbe a Mocsok 1 Kölykök az Egyszer című szerzeménnyel, amely a zsűritől 39 pontot kapott. A négy zsűritag zenész, előadó – Vincze Lilla, Both Miklós, Mező Misi és Nagy Feró – mellett az ötödik zsűritag ezúttal is a közönség volt. A nézők a produkciók elhangzása alatt 1-től 10-ig pontozhattak SMS-ben, ezeket összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, így jutott tovább öt dal. Vigaszágon a hatodik továbbjutó végül a USNK lett, noha a zsűri a frissen feltűnt rapper srácokat csak az utolsó előtti helyre értékelte. Rajongóik azonban nem hagyták őket cserben, így velük együtt az este végére  kialakult az elődöntősök 18-as mezőnye, akik február 9-én és 16-án lépnek majd színpadra a döntőbe jutásért.

USNK (Fotó: Cser Dániel)

Kapcsolódó Cikkek