2019. október 19., szombat
Nándor

Extra

A Dal 2019: Nagy Feró friss műtéte után az asztalon táncolt

Nagy Feró az asztalon táncolt, a zsűri pontszámai röpködtek és Az Acoustic Planet nyert szombat este A Dal 2019 első elődöntőjében. Petruska és Vavra Bence is tovább jutottak, a tévénézők szavazataival pedig a The Middletonz lesz ott a döntőben két hét múlva.

Ismét óriási bulit csaptak A Dal 2019 versenyzői a szombat este. Volt tánc, örömkönnyek, repkedtek a poénok és hallatszottak a megkönnyebbült sóhajok is. Az első elődöntőben Az Acoustic Planet Nyári zápor című dala 45 pontot kapott a zsűritől és a nézőktől, amivel megnyerték az estét. Szintén bekerült a fináléba Petruska, aki a Help Me Out of Here című dalt adta elő és Vavra Bence, aki a Szótlanság című nótát adta elő; mindketten 42 pontot szereztek. A négytagú sztárzsűri – Vincze Lilla, Both Miklós, Mező Misi és Nagy Feró – mellett az ötödik zsűritag maguk a nézők voltak, akik szavazataikkal Kállay-Saunders András formációját, a The Middletonz-t és a Roses című dalt jutatták tovább a döntőbe.


– Nekünk hatalmas visszaigazolás, hogy a nézők minket jutattak tovább. Nagyon erős volt a mezőny, akik most kiestek, szintén remek előadók. Éppen ezért nem volt kellemetlen, hogy nem azonnal jutottunk tovább. A következő adásra is változtatunk picit a produkción – mesélte András a Lokálnak a verseny után.

Az est legviccesebb és legmeglepőbb jelente az volt, amikor Nagy Feró felpattant a székből és táncolni kezdett Petruska produkciója alatt.


– Ha jó lesz a hangulat, lehet, hogy táncolni fogok – mondta Feró a műsor elején. Különszámára majdnem az adás végéig várni kellett, de megérte. A frissen műtött zsűritag nem csupán a szék mellett, de az asztalon is táncolt Petruska produkciója alatt.

– Láttam a színpadról a dal alatt, hogy Feró nagyon mozgolódik, egyszer csak felpattant és táncolni kezdett. Nagyon jól esett, de hirtelen nem tudtam, hogy mosolyoghatok-e, mikor azonban felmászott az asztalra, úgy éreztem, hogy már nem is tudom, és nem is akarom visszartani a nevetést – mondta a Lokálnak Petruska András, aki Ferótól külön dícséretet is kapott.

Nagy Feró nem bírt magával, friss műtéte után az asztalon táncolt

– Nagyon jó volt a produkció, ettől mg a lábam is meggyógyult – mondta a Beatrice frontembere. Ferónak egyébként néhány nappal ezelőtt műtötték a térdét, így egészsége kockáztatásával perdült táncra és mászta meg a zsűripultot.

– Ki akartam próbálni, hogy a frissen műtött térdem működik-e. Hát működött! Viccet félretéve szerencsére minden rendben, az altatást – amitől nagyon tartottam – is túléltem – kezdte Feró a Lokálnak. – Az a helyzet, hogy azt gondolom olykor fel kell oldani a zsűri szigorát egy kis mókával. Petruska produkciója magával ragadott, erre a dalra nem lehet nyugodtan ülni. Megkértem Mikit, hogy segítsen fel az asztalra, mert bár azt érzem tökéletesen sikerült a műtét, nem mertem rátámaszkodni a térdemre.

A legmókásabb zsűritag, Feró szombat este sem hagyta ki, hogy a fellépő hölgyeket méltassa, már-már védjegyévé vált, hogy az énekesnőknek bókol. – A feleségem otthon tudja, hogy őt szeretem a legjobban, így sosem orrol rám, a dobott bókok miatt. Az énekesnőknek azonban tudniuk kell, hogy akkor lesz a legjobb a produkciójuk, ha nem csak a hangjukat, hanem a nőiességüket is beleviszik a produkcióba. Egy előadó, kérem szépen, igenis legyen szexi! Ez persze mindenkinek mást jelent, ki a karcsúakat, ki a teltebbeket kedveli, de a lényeg, hogy ne csak hangban legyen jelen a színpadon. Ugyanez vonatkozik a férfiakra is, nekik sem csak a hangjukkal kell hódtani. Mi zsűritagok azért vagyunk ott, hogy segítsük az előadókat a kritikánkkal, ha pedig egy szép nőt kell méltatni, rám mindig lehet számítani – mondta nevetve Feró.

Szombaton átadták A Dal 2019 Felfedezettje elnevezésű díjat, amelyet a zsűri az Acoustic Planetnek ítélt. A csapat így nem csupán az első elődöntő első helyének, de a különdíjnak is örülhetett. Ezzel a díjjal ők lettek az idei Petőfi Zenei Díj, Felfedezett kategóriájának győztesei; és felléphetnek a díjátadó gálán.

Kapcsolódó Cikkek