2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb Kecskemét

A Dióhéjról írnak Japánban

Több ezer kilométerrel arrébb egyszer csak egy kecskeméti étterem zamatos ételei kerültek fel a világhálóra. A kulináris élvezeteket kínáló Dióhéj éttermet egy neves japán hírportál ajánlja a hazánkba látogató turistacsoportoknak.

Minden bizonnyal sokan vannak, akik közvetlen közelből megtapasztalták vagy hírolvasmányaikból értesültek arról, hogy a Kecskemét-Aomori Magyar–Japán Baráti Kör szervezésében 2017 folyamán gasztronómiai sorozat zajlott Junko Miyama asszony vezetésével. A Táncsics Mihály Kollégiumban tartott szombati ételalkotó kurzusnak („Junko konyhája Kecskeméten” klub és Facebook-csoport) közel 30 állandó tagja volt, akik azóta is össze-összejárnak az elsajátított receptek gyakorlására. Mostanában ezt a petőfivárosi Ohana Gasztro Klubban teszik meg.


Junko Miyama asszony és férja, Kei Kuragane a Dióhéj Étteremben.

Junko asszony és férje néhány évvel ezelőtt a legendás Dióhéj Vendéglővel ismerkedtek meg, helyi barátaikkal együtt. Amikor a hírös városban járnak, ha csak tehetik, felkeresik a Rákóczi úti, Horváth József által vezetett hangulatos vendéglőt. Ezen látogatások hatására készült el Junko önálló blogbejegyzése, amelyre az elmúlt hetekben figyelt fel egy neves japán hírportál (http://hungaryjp.blogspot.jp/), mely rangos fóruma az ázsiai országból Kelet-Közép-Európába induló turistacsoportok programajánlásának. Így jó esély van arra, hogy a mostani, jubileumi esztendőben az egyre jobban növekvő japán turizmus egyik célpontja legyen Kecskemét és térsége.

A japán turizmus egyik célpontja lehet Kecskemét és térsége
Fotó: diohej.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.