EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Eger

A „kócos” meghódította az osztrák fővárost

Krüzsely Gábor „kócos” című képkiállítása legutóbb a Kepes Intézetben volt megtekinthető. Ezt követően Bécsben, a magyar nagykövetség csodaszép épületében, a Slow Living mozgalom keretében képviselte hazánkat az egri képzőművész.

A nemzetközi slow food mozgalom, amely a minőségibb, értékalapú táplálkozást tartja szem előtt, futótűzként terjed külföldön, ehhez a misszióhoz csatlakozott a Slow Living Hungary Kft. úgy, hogy az étkezést még kiterjesztette a Slow Travel és Slow Art elnevezéssel, amely a lassú, megfontolt, minőségi élethez vezető utat próbálja megmutatni. A Slow Art and Culture megalkotói szerint a művészet az egy életforma, a létezés, a világ észlelésének módja. Szekeres Diána, a Slow Living Hungary mozgalom elnöke rendületlenül szeretné a küldetésüket minden területen megmutatni azoknak, akik nyitottak az igényes életmódra.


Krüzsely Gábor 1972-ben a kárpátaljai Ungváron született, 1995-ben a rajztanári diplomáját és 1998-ban vizuális kommunikációs diplomáját már Egerben az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán szerezte meg. Főiskolai évei alatt utcai portrérajzolóként kereste kenyerét, ami által nemcsak rengeteg gyakorlásra volt lehetősége, hanem közismert személyiségévé vált Egernek. 1992-től számos rangos kiállításon vett részt. Az Ar2day Gallery művészi körének tagja. Krüzsely Gábor stílusa letisztult, festményeit nézegetve lehet kapcsolódási pontokat keresni a nagy példaképekkel. Képein felismerhetjük az élet mozgatórugóit, melyeket kellő komolysággal és néha iróniával áthatva tár elénk. Gyorsan és lendületesen dolgozik, ezért vízbázisú festékeket használ, mint például az akril. Egy, a mai napig sajátos és egyedi technikával készítette képeit.

A bécsi nagykövetség kiállításán a Kepes Intézetben is bemutatott képei vettek részt, némi átalakítással. A festmények kereteit stílusban igazították a nagykövetség miliőjéhez. Ezenkívül kiegészült a tárlat még a festő elmúlt fél évben készült alkotásaival. Az osztrák fővárosban olyan nagy sikert arattak a képei, hogy hamarosan újabb külföldi tárlatokon vesznek részt Krüzsely Gábor „kócosai”.


Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.