2019. augusztus 20., kedd
István

Belföld

A Lánchíd a világ egyik legszebb hídja

Az építészettel és dizájnnal is foglalkozó Achitecturaldiges.com a világ 18 legszebb hídját sorolja fel, amelyek a magazin szerint akár önálló úti célnak is megfelelők lehetnek. Az általuk összeállított listán a 9. helyen szerepel a Lánchíd.

Az első helyre választották a szingapúri Henderson Waves hidat, amelynek formája a hullámokat idézi: a 36 méter magas, egy kilométer hosszú építmény az ázsiai országban csaknem a legmagasabb. A listán megtalálható még Malajzia, Argentína, Hollandia és Olaszország egy-egy hídja, ám a magyarok számára a legfontosabb a Lánchíd elismerése.

Kapcsolódó Cikkek

  • Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

    Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

    Rendkívüli események nélkül zajlanak az augusztus 20-ai rendezvények Budapesten, a programokra rekord számú látogatót várnak – közölte Kovács Zoltán államtitkár, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője a Magyar ízek utcájában tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten.

  • A NASA űrszondát küld a Jupiter Európé nevű holdjára

    A NASA űrszondát küld a Jupiter Európé nevű holdjára

    A NASA illetékesei megadták a hivatalos hozzájárulást ahhoz, hogy űrszondát küldjenek néhány év múlva a Jupiter Európé nevű holdjára, a jégkéreg borította holdat a lehető legnagyobb részletességgel akarják feltárni az amerikai űrkutatási hivatal tudósai.