EUR: 335,59 Ft
CHF: 306,68 Ft
2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb Kecskemét

A medvék szerint vége a télnek

A Kecskeméti Vadaspark örvös medvéi már a tél végét jelzik. A népi hiedelem szerint, ha nem látják meg az árnyékukat, hamarosan érkezik a tavasz.

A gondozók elmondták, az örvös medvék egyre aktívabbak és egyre több időt töltenek a szabadban, így valószínűleg tényleg vége a zord időnek. Február 3-án látványetetéssel csalogatták ki a medvéket, a látogatók nagy örömére. A medvék zöldséget és joghurtot kaptak, a gondozók pedig igyekeztek minél több érdekes tényt elmesélni az életükről. Az örvös medve például az a faj, amely a leginkább szereti a mézet és a legügyesebben mászik fára.


Egyre több időt töltenek a szabadban a vadaspark örvös medvéi

Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaspark igazgatója elmondta, hosszú megfigyelésekre alapozva lehet azt mondani a medvénél, ha nem vonul vissza a barlangjába, akkor lassan véget ér a tél.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.