2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Belföld

A Momentumon és a Párbeszéden múlik, mikor kapják vissza az állami támogatást az ÁSZ szerint

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) azonnal visszavonja a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt költségvetési támogatásának felfüggesztését, ha megfelelő módon igazolják gazdálkodásuk törvényes kereteit – közölte a számvevőszék csütörtökön az MTI-vel.

Az ÁSZ tudatta, hogy az elmúlt három hétben egyik párt sem küldte meg a kért dokumentumokat, amelyeknek minden szabályszerűen és elszámoltathatóan működő, illetve gazdálkodó pártnál folyamatosan rendelkezésre kell állniuk.


Az országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése során a Momentum és a Párbeszéd nem igazolta a törvényes gazdálkodásnak való megfelelést, ezért kezdeményezte költségvetési támogatásuk felfüggesztését a számvevőszék – idézték fel.

A két érintett ellenzéki párt korábban azt közölte, eljuttatták a dokumentumokat a számvevőszéknek.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Gulyás: szabad akaratunkból vittük sikerre a rendszerváltoztatást

    Gulyás: szabad akaratunkból vittük sikerre a rendszerváltoztatást

    Az elmúlt két évszázad történelmi fordulópontjai közül a rendszerváltoztatás volt az, amelyet az ország szabad akaratából, jelentős áldozatok árán sikerre vitt – jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Terror Háza Múzeum 30 éve szabadon című kiállításának vasárnapi megnyitóján.

  • A nap képe: Dagonya

    A nap képe: Dagonya

    A somogybabodi Nemzetközi Off Road Fesztiválon idén sem maradtak szárazon a versenyzők. Európa legnagyobb terepjárós eseményén csaknem 1200 autó és 20 ezernél is több résztvevő merült el a sárban.