EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,95 Ft
2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb Ózd

A múltat jelképezi a Kohász-szobor

A Gyújtó sarkon áll Kisfaludi Strobl Zsigmond (1884–1975) köztéri alkotása, amit a kétszeres Kossuth-díjas szobrászművész Ózd település fennállásának 700. évfordulójára 1972-ben öntött bronzba.  Ózdi kohász néven először 1952-ben készített kisplasztikát hazánk egyik legismertebb szobrásza, annak mérete 40 cm volt. Ez alapján készült el a jubileumra a ma is látható szobor, ami egy kohászt ábrázol a jellegzetes munkavédelmi öltözékben, bőrkalapban és bőrköténnyel, aki kanalával mintát vesz a folyékony vasból. Ez később megszilárdul és megállapítják belőle az anyagminőséget.

Fotó: Lokál
Képalá: Kohász szobor

Fotó: Lokál
Képalá: Kohász szobor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.