EUR: 323,24 Ft
CHF: 288,57 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Egyéb Győr

A norvég bajnokot is megverték a győri lányok

Felcím: Nycke Groot távozik a csapattól

A hét végén a norvég bajnok Vipers Kristiansand ellen mérkőzött meg a Győri Audi ETO KC csapata az EHF női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 3. fordulójában. A találkozó végül négygólos győri sikert hozott, az ETO pedig továbbra is veretlen a Bajnokok Ligájában.


Groot a tavalyi BL döntőn rengeteget segített a csapatnak. Most bejelentette: nem hosszabbítja meg lejáró szerződését Győrben
Fotó: O. Jakócs Péter

Hosszas tárgyalások után eldőlt, hogy Nycke Groot nem újítja meg a szezon végén lejáró szerződését a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatával, és az egészségét szem előtt tartva a későbbiekben nem akar a legmagasabb szinten kézilabdázni. A 30 éves holland irányító 2015-ben érkezett a Győri ETO-ba, az eltelt időszakban kétszer nyerte meg a Győrrel a Bajnokok Ligáját, háromszor a magyar bajnokságot és kétszer a Magyar Kupát.

Oftedal góljaira most is nagy szüksége volt a csapatnak
Fotó: O. Jakócs Péter

A szombati BL-meccsre, amelyet a norvég Vipers ellen vívtak a győri lányok, szokás szerint minden jegy elkelt, így ismét szenzációs hangulat fogadta az Audi Arénába érkezőket. Az ETO remekül kezdett, s bár kézben tartotta az első félidőt, a norvégoknak sikerült faragniuk a hátrányból, így 19-14-es állással vonulhattak a szünetre a csapatok.


Görbicz Anita hétméteresből is betalált
Fotó: O. Jakócs Péter

A második játékrész nagy iramot és küzdelmes játékot hozott, a vendégcsapat pedig egy percre sem adta fel. A 43. perce három gólra fogyott a győri lányok előnye, a fehér mezesek akarata érvényesült. A zöld-fehér gólcsendet Groot törte meg, majd a meccs hátralévő részében jó iramú, izgalmas és roppant küzdelmes mérkőzésnek tapsolhattak a szurkolók. A győriek az utolsó percekben őrizték előnyüket, így egy nehéz második játékrész végén kialakult a 33-29-es végeredmény.

Anne Mette Hansen boldogsága érthető: magabiztosan, sok góllal járult hozzá a győzelemhez
Fotó: O. Jakócs Péter

„Nagyon komoly tempójú mérkőzést játszottuk. Az első félidőben sikerült eredményesen játszanunk, amellett, hogy Katrine Lunde extra teljesítményt nyújtott. A vendégcsapat egy percig nem adta fel, és végig megnehezítették a dolgunkat. A második félidőben kicsit belefáradtunk a tempóba. Sok egyéni jó teljesítmény volt, de elsősorban a csapat kollektivitását emelnénk ki, ennek köszönhetjük a győzelmet. Sok sikert szeretnék kívánni az ellenfélnek. Biztos vagyok benne, hogy Norvégiában is meg fogják nehezíteni a dolgunkat” – foglalta össze a tanulságokat Danyi Gábor vezetőedző a klub hivatalos honlapján.

Tomori bombagóllal jelezte: visszatért!
Fotó: O. Jakócs Péter

A Győri Audi ETO KC a következő BL-mérkőzését február 23-án, a CSM Bucuresti ellen játssza, idegenben.

Kapcsolódó Cikkek