EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,95 Ft
2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb

A porondon lett nagykorú Richter Kevin

Fiatal kora ellenére hallgatnak rá a többiek

Kortársaihoz képest szigorú, fegyelmezett életet él Richter Kevin lovasakrobata, aki valamennyi születésnapját, így a tizennyolcadikat is a manézsban ünnepelte. A nyolcadik generációs artistacsalád gyermeke lovasakrobata szülei mellett nagyon hamar elkezdett lovakkal foglalkozni, ma már saját lovasakrobata-csapata van.

Lenyűgöző mutatványokat tudnak a fiúk

– Amióta az eszemet tudom, valamennyi születésnapomon a porondon voltam, éppen ezért ez, a 18. sem volt különleges – mesélte lapunknak Richter Kevin, akit a nézők mellett kollégái, népes családja és csapata is felköszöntött. – A családdal vacsorázni mentünk, elég sokan vagyunk, nem könnyű megszervezni, hogy éppen senkinek ne legyen fellépése, de ezt azért a születésnapokra mindig megoldjuk. Estére pedig a fiúk béreltek egy partibuszt, és körbejártuk a várost, azonban másnap már folytattuk a munkát, hiszen a jelenleg futó műsor mellett a márciusi  premierre is készülünk.


A fiatal cirkuszművész kortársaihoz képest nagyon fegyelmezett életet él, minden napját az állatok ápolásával kezdi, utána próba, majd előadás és ismét próba következik. Mint mondja, nem hiányzik a bulizás, neki ez az életmód a normális. – Azért nem úgy kell elképzelni, hogy soha nem lazítunk, hiszen a cirkuszon belül együtt szoktunk kikapcsolódni, grillezni, és összejárunk egymással, mint a barátok.

Richter Kevin és lovasakrobata csapata

Richter Kevin lovasakrobata-csapata fél évvel ezelőtt alakult meg ukrán és magyar válogatott tornászokból. A fiatal srácok a porondon kívül is jóbarátok, a Richter Flórián Cirkuszban például együtt bontják és építik a manézst.


– Ahhoz, hogy egy csapat jól működjön, kell egy vezető, de gyakorlatilag mindent közösen csinálunk. Fellépés előtt vannak kisebb babonáink, például ugyanakkor, ugyanott melegítünk be, van közös pacsizás is, és néhány olyan apróság, amit a nézők nem vesznek észre.

A Fővárosi Nagycirkusz porondján, a Főnix – Tűzcirkusz című produkcióban Kevin a közönségét egzotikus állatszámával ejti rabul, amelyet tevékkel és zebrákkal mutat be, a Richter Kevin lovasakrobata-csoport vezetőjeként pedig egy lenyűgöző zsokészámban láthatjuk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.