EUR: 334,70 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb

A porondon lett nagykorú Richter Kevin

Fiatal kora ellenére hallgatnak rá a többiek

Kortársaihoz képest szigorú, fegyelmezett életet él Richter Kevin lovasakrobata, aki valamennyi születésnapját, így a tizennyolcadikat is a manézsban ünnepelte. A nyolcadik generációs artistacsalád gyermeke lovasakrobata szülei mellett nagyon hamar elkezdett lovakkal foglalkozni, ma már saját lovasakrobata-csapata van.

Lenyűgöző mutatványokat tudnak a fiúk

– Amióta az eszemet tudom, valamennyi születésnapomon a porondon voltam, éppen ezért ez, a 18. sem volt különleges – mesélte lapunknak Richter Kevin, akit a nézők mellett kollégái, népes családja és csapata is felköszöntött. – A családdal vacsorázni mentünk, elég sokan vagyunk, nem könnyű megszervezni, hogy éppen senkinek ne legyen fellépése, de ezt azért a születésnapokra mindig megoldjuk. Estére pedig a fiúk béreltek egy partibuszt, és körbejártuk a várost, azonban másnap már folytattuk a munkát, hiszen a jelenleg futó műsor mellett a márciusi  premierre is készülünk.


A fiatal cirkuszművész kortársaihoz képest nagyon fegyelmezett életet él, minden napját az állatok ápolásával kezdi, utána próba, majd előadás és ismét próba következik. Mint mondja, nem hiányzik a bulizás, neki ez az életmód a normális. – Azért nem úgy kell elképzelni, hogy soha nem lazítunk, hiszen a cirkuszon belül együtt szoktunk kikapcsolódni, grillezni, és összejárunk egymással, mint a barátok.

Richter Kevin és lovasakrobata csapata

Richter Kevin lovasakrobata-csapata fél évvel ezelőtt alakult meg ukrán és magyar válogatott tornászokból. A fiatal srácok a porondon kívül is jóbarátok, a Richter Flórián Cirkuszban például együtt bontják és építik a manézst.


– Ahhoz, hogy egy csapat jól működjön, kell egy vezető, de gyakorlatilag mindent közösen csinálunk. Fellépés előtt vannak kisebb babonáink, például ugyanakkor, ugyanott melegítünk be, van közös pacsizás is, és néhány olyan apróság, amit a nézők nem vesznek észre.

A Fővárosi Nagycirkusz porondján, a Főnix – Tűzcirkusz című produkcióban Kevin a közönségét egzotikus állatszámával ejti rabul, amelyet tevékkel és zebrákkal mutat be, a Richter Kevin lovasakrobata-csoport vezetőjeként pedig egy lenyűgöző zsokészámban láthatjuk.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.