2019. június 19., szerda
Gyárfás

Belföld

Kevesebb mint a felére csökkent a magyar lakosság közműtartozása

Világszinten emelkedik, de a magyar lakosság számára maradnak a tavalyi energiaárak, ezzel megőrizve a rezsicsökkentés eredményeit – jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Kaderják Péter azt mondta, az energiaárak szinten tartását, a villamosenergia terén elsősorban a Paksi Atomerőmű kedvező termelési költsége teszi lehetővé, míg a földgáz szektorban az állami tulajdonú Magyar Földgázkereskedő Zrt. elmúlt években összegyűjtött tartaléka segíti az árstabilitás megőrzését.


Kiemelte: a többszintes rezsicsökkentésnek köszönhetően kevesebb mint a felére csökkent a magyar lakosság közműtartozása az elmúlt hat évben.

“Abban az esetben, ha a 2013-as árszínvonal marad a villamosenergia, a gáz és távhő ára, akkor 1440 milliárd forinttal többet fizettek volna a magyar háztartások” az elmúlt hat évben – fűzte hozzá Kaderják Péter.

További cikkek:

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Lebegő zongorista

  A nap képe: Lebegő zongorista

  Alain Roche svájci zongorista, zeneszerző igen extrém módját választotta figyelemfelkeltésnek az épülő genfi Carouge Színház területén tartott nyílt napon egy darun, függőlegesen lógva.

 • Maul Pincészet – Solár

  Maul Pincészet – Solár

  Elsőre hűvös, de szépen nyíló illatok. Még egy pörgetés a pohárban és robban. Intenzív, tiszta és roppant elegáns.

 • Forrnak az indulatok Fanni ügyében

  Forrnak az indulatok Fanni ügyében

  Forrnak az indulatok Novozánszki Fanni feltételezett gyilkosának szabadon bocsátása óta. A világhálót elárasztó méltatlankodó kommentek mellett fenyegetéseket is kapott a házi őrizetbe helyezett férfi.