EUR: 322,14 Ft
CHF: 287,40 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Hódmezővásárhely

A szemészetet fejlesztik a bál bevételéből

Az Orvosbál bevételét minden évben nemes célra fordítják – és most sincs ez másként. A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ vásárhelyi intézménye a szemészeti ellátás fejlesztésére fordítja az Erzsébet Bál hét és fél millió forintos bevételét.

Hét és fél millió forint gyűlt össze a jótékonysági rendezvényen

Dr. Kallai Árpád főigazgató elmondta, hogy február végéig folytatják a gyűjtést, a kórház honlapján megtalálható számlaszámra várják a felajánlásokat. Évente hozzávetőleg 600 szemészeti műtétet hajtanak végre, és mintegy 12 ezer beteget látnak el a szemészeti szakrendelésen, őket szolgálják majd a tervezett eszközbeszerzések.


Dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója

– Ez a szakterület az európai uniós fejlesztések során nem jutott forráshoz. Ezt szerettük volna valamilyen szinten pótolni. Mind a járóbeteg-, mind a műtéti területen lesznek olyan eszközök, amelyeknek az elhasznált részeit, valamint egy-egy elhasználódott eszközt is ki fogunk cserélni, ami nyilvánvalóan nagyon fontos a mindennapi munkában, nemcsak a szakembereknek, hanem a betegeknek is – tette hozzá dr. Kallai Árpád.

Kapcsolódó Cikkek