2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb Hódmezővásárhely

A szemészetet fejlesztik a bál bevételéből

Az Orvosbál bevételét minden évben nemes célra fordítják – és most sincs ez másként. A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ vásárhelyi intézménye a szemészeti ellátás fejlesztésére fordítja az Erzsébet Bál hét és fél millió forintos bevételét.

Hét és fél millió forint gyűlt össze a jótékonysági rendezvényen

Dr. Kallai Árpád főigazgató elmondta, hogy február végéig folytatják a gyűjtést, a kórház honlapján megtalálható számlaszámra várják a felajánlásokat. Évente hozzávetőleg 600 szemészeti műtétet hajtanak végre, és mintegy 12 ezer beteget látnak el a szemészeti szakrendelésen, őket szolgálják majd a tervezett eszközbeszerzések.


Dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója

– Ez a szakterület az európai uniós fejlesztések során nem jutott forráshoz. Ezt szerettük volna valamilyen szinten pótolni. Mind a járóbeteg-, mind a műtéti területen lesznek olyan eszközök, amelyeknek az elhasznált részeit, valamint egy-egy elhasználódott eszközt is ki fogunk cserélni, ami nyilvánvalóan nagyon fontos a mindennapi munkában, nemcsak a szakembereknek, hanem a betegeknek is – tette hozzá dr. Kallai Árpád.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.