2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Győr

A Szolnok győzött a győri kosárünnepen

Meg nem állt a labda

A Szolnoki Olaj KK megvédte címét az elmúlt hétvégén a férfi kosárlabda Magyar Kupában, miután a győri döntőben kilenc ponttal legyőzte a szombathelyi Falco KC-t.


A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint remek hangulatban, 2500 néző előtt kezdődött a finálé az Audi Arénában. A három kulcsjátékosát is nélkülöző Szolnok remekül kezdett, Gasper Okorn szombathelyi vezetőedzőnek már a negyedik percben időt kellett kérnie. Az Olaj lendületét ez azonban nem törte meg, gyorsan kialakult a tízpontos különbség. A Falco játékára a tanácstalanság volt a jellemző, míg Vojvoda Dávid és társai csaknem 80 százalékos hatékonysággal dobtak.

Vojvoda Dávid remekül játszott a szombati döntőben
Fotó: Rózsa Tamás

Eladott labdákat kihasználva, illetve Tóth Norbert jó dobásaival némileg felzárkóztak a vasiak, összességében azonban továbbra is a Szolnok akarata érvényesült, remekül védekezett, és változatlanul jó százalékkal dobott. Több volt a jó egyéni teljesítmény a címvédőnél, Vojvoda és Benke is igazi vezéregyéniségnek bizonyult.


Egy tökéletes zsákolás, aki pedig bemutatja: a szolnokiak Benke Dávidja!
Fotó: Rózsa Tamás

A harmadik negyed elején már 21 ponttal vezetett csapatuk, ekkor a Falco KC teljesen elveszítette a hitét. A negyedik negyed második felében némileg javult a szombathelyiek játéka, felzárkóztak hét pontra, de az egyenlítésre nem volt esélyük. A végeredmény tehát: Szolnoki Olaj KK–Falco KC Szombathely 92-83 (30-19, 17-13, 18-12, 27-39), s ezzel a Szolnok megvédte címét.

Perl Zoltán (sárga trikóban) igyekszik kosárra törni a szolnokiak között
Fotó: Rózsa Tamás

A bronzérmet a Debrecen nyerte, miután a helyosztón 21 ponttal legyőzte a Jászberény csapatát, és alakította ki a végeredményt: Debreceni EAC–JP Auto-JKSE 112-91 (30-23, 27-30, 26-16, 29-22) A mezőny legeredményesebb játékosa a vesztes JKSE amerikai irányítója, Damier Pitts volt 32 ponttal.

A Magyar Kupa és a szolnoki öröm
Fotó: Rózsa Tamás

A győri torna legjobb játékosának Benke Szilárdot választották, a legeredményesebb pedig a Jászberény amerikai irányítója, Damier Pitts lett – tudósított az Audi Arénából az MTI.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.