2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb Zalaegerszeg

A tavasz hírnöke

Már nyílik a hóvirág, amely a tavasz megállíthatatlan közeledésének, az ébredező természetnek a szimbóluma. 2005-ig bátran leszakíthattuk, sőt a nőnapra ajándékozott virágok közt a legnépszerűbb volt, ám ma már védett növény, miután az Európai Unióban a természetvédelmi szempontból jelentős növényfajok közé sorolták. Érdekessége, hogy valójában nemcsak szép, hanem gyógyhatása is van, izomgyengeségre és az Alzheimer-kór korai fázisainak tüneti kezelésére alkalmazzák, mivel  galantamintartalma a központi idegrendszerben fejti ki hatását.  Képünk az Olajmunkás utcában készült.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Felvidéken járt Miklós Péter

  A Felvidéken járt Miklós Péter

  A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

 • Fakutyával táncoltak

  Fakutyával táncoltak

  Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

 • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

  40 zsák szemetet gyűjtöttek

  A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…