EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Életmód

A tejhab művészete

A hétköznapok örömei közé tartozik, amikor a kávénkat látványos motívumok díszítik. A latte art, más néven a tejhab művészetének az alapja a gőzölt tej és a kávén lévő crema, vagyis a krémes hab.

Credit line: Profimedia, Alamy

 

A tejhabkészítésnél nemcsak a tej zsírtartalma a lényeg, hanem a fehérje is, de fontos figyelni a tej minőségére, mennyiségére és a hőfokára is. A tej optimális hőmérséklete 60 fok, a titok nyitja pedig az, hogy a tejet a tejhabbal egyenletesre keverjük, hogy a végeredmény egy lágy, krémes tejhab legyen. A többi a technikán múlik, az öntés irányításával készülnek ugyanis a szívek, tulipánok, rozetták és más kreatív formák a kávé tetejére.

 

Így készítsük el otthon:

Kapcsolódó Cikkek