EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 14., szombat
Szilárda

Belföld

A zsidózás után cigányozott is Jakab

Tolvajoknak, „mélyigénytelen”, a szoba közepére piszkító néprétegnek titulálta a cigányságot pár évvel ezelőtti lakossági fórumán Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezető-helyettese. A politikusról korábban kiderült, hogy zsidózott is, és szidta a melegeket.

Miközben baloldali szövetségesei azzal mentegetik a rasszista, antiszemita és homofób kiszólásaikkal rendre lebukó jobbikos vezetőket, hogy „ez a Jobbik más, mint a régi”, kiderült: Jakab Péter frakcióvezető-helyettes még pár éve is vadul cigányozott a lakossági fórumán.


A jobbikos Jakab Péter (b3) a balliberális összefogás gyűrűjében
MTI/Balogh Zoltán

Jakab azzal indított, hogy a romák felzárkóztatási programjain gúnyolódik, szerinte ugyanis azok csupán abból állnak, hogy megtanítják őket napocskát rajzolni. Majd egy zavaros okfejtésbe kezdett arról, hogy a romák jelentős része nem akar dolgozni, a többség „a padló közepére piszkít”, és „mélyigénytelen életvitelt” folytat. Jakabról nemrég írtuk meg, hogy zsidózott, és szidta a melegeket, akiket „aberráltaknak” tart.

Jakab persze ma már keresi a baloldal kegyeit és hátsó fertályát, például előszeretettel szólal fel a közös ellenzéki „tüncizéseken”. Tavaly a liberális Magyar Narancsnak adott páros interjút a párbeszédes Tordai Bencével, ahol már úgy fogalmazott a korábban szapult roma felzárkóztatási programokkal kapcsolatban, hogy „mi nem teszünk különbséget ember és ember közt”.


Ez utóbbi kijelentés őszinteségét erősen megkérdőjelezi, hogy a közelmúltban is szép számmal akadt jobbikos náci botrány. Sneider Tamás pártelnök felesége 2016-ban karlendítéssel üdvözölte a vendégsereget az esküvőjükön, maga Sneider tavaly azt mondta, hogy „jöhetnek a cigányok, én mindenkit agyonütök”, Szávay István pedig szintén tavaly dicsekedett egy zsidó nő megverésével.

Joggal vetődik fel a kérdés, hogy a Jobbik vezetése még meddig igyekszik etetni a néppárti fordulattal a közvéleményt és legújabb baloldali cimboráit, miközben a közelmúltban is rendre bizonyították kirekesztő természetüket. Az embereket persze nehezebb átverni, mint a baloldalt, a Nézőpont felmérése szerint a magyarok a Jobbikot tartják a leginkább rasszista és antiszemita pártnak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek