2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb Dunaújváros

Acélos ezüstlány

Négy versenyen vettek részt a közelmúltban a Dunaferr SE birkózó-szakosztályának versenyzői. Az utánpótlás-korúak számára rendezett megmérettetéseken Nyikos Veronika bizonyult a legeredményesebbnek, aki ezüstéremmel gazdagította trófeagyűjteményét.

Nyikos Veronika ezüstéremig menetelt Tokodon (fotó: Dunaferr SE)

Négy országból mintegy kétszáz birkózó vett részt a Tokodon rendezett serdülő kötöttfogású minősítő versenyen, amelyen két birkózó képviselte a Dunaferr SE-t. Számukra elsősorban a tapasztalatszerzés volt a viadal célja. Rostás Arnold diákkorosztályosként külön engedéllyel léphetett szőnyegre, ám nem tartogatott sok babért számára a tokodi verseny: már az első mérkőzésen vereséget szenvedett, így búcsúzni kényszerült a megmérettetéstől. Csapattársa, Angyal Márk számára szintén az első mérkőzés volt egyben az utolsó is. Pécsett a Dunaferr SE idősebb birkózói mutathatták meg tudásukat, hiszen a baranyai város az U23-asok szabadfogású országos bajnokságának adott otthont. Az itt induló öt versenyző közül közül Sipos Botond a negyedik helyen végzett, míg Juhász Péter egy bronzéremmel térhetett haza. Sipos Attilának, Ignácz Viktornak és Farkas Zoltánnak nem sikerült pontszerző helyen zárni a viadalt.


A szabadfogású serdülő lány és fiú minősítő versenyen bizonyultak a legeredményesebbnek a Dunaferr SE birkózói, akik közül Nyikos Veronika csupán a döntőben maradt alul, így egy ezüstéremnek örülhetett a küzdelmek végén.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Felvidéken járt Miklós Péter

  A Felvidéken járt Miklós Péter

  A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

 • Fakutyával táncoltak

  Fakutyával táncoltak

  Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

 • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

  40 zsák szemetet gyűjtöttek

  A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…