EUR: 322,00 Ft
CHF: 287,67 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Eger

Aki a kórházban dolgozik, tudjon újraéleszteni!

Sofőröket, betegszállítókat, konyhai dolgozókat, takarítókat, irodai munkát végzőket is tanítanak újraéleszteni a Markhot Ferenc Kórházban. A népszerű tanfolyamon szívesen vesznek részt a munkatársak, ugyanis az itt dolgozók azt vallják, aki gyógyítóintézményben dolgozik, tudjon újraéleszteni.

Az oktatást szakképzett munkatársak végzik, a szükséges eszközök rendelkezésre állnak a folyamatosan kiépülő oktató, skill labor révén, miután a kórház közel 150 millió forint értékben kapott különféle szimulációs eszközöket. A Markhot Ferenc Kórházban folyamatosan oktatják a munkatársaknak az újraélesztési ismereteket, ugyanis a gyakorlásra, az ismeretek frissítésére azoknál is szükség van, akik már vizsgát tettek újraélesztésből.


Az intézményben négyfős, úgynevezett újraélesztő sürgősségi csapat (MET) teljesít szolgálatot 24 órában, akik az újraélesztéshez szükséges műszerekkel azonnal segítséget tudnak nyújtani. A kórház fontosnak tartja, hogy munkatársai a legváratlanabb helyzetekben is képesek legyenek segíteni embertársaikon, s amennyiben szükséges, szakszerűen meg tudják kezdeni az újraélesztést.

Kapcsolódó Cikkek