2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Belföld

Az Európai Bizottság ismét megpróbálja cáfolni a valóságot

Az Alapjogokért Központ elemzése szerint az Európai Bizottság ismét megpróbálja cáfolni a valóságot, az uniós intézmények ugyanis az elmúlt hónapok-évek során maguk terjesztettek elő olyan jogalkotási javaslatokat, amelyek ösztönzik a bevándorlást és csorbítják a tagállami szuverenitást.

A szervezet csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében ezek között említette a bizottság hétpontos migrációs csomagját a kötelező és automatikus, “felső sapka” nélküli elosztási mechanizmussal, a Frontex átalakítását a tagállamok határvédelmi hatásköreinek csorbításával, valamint a “migránsvízumok” tervét is. Arra hívták fel a figyelmet, hogy ezek a javaslatok továbbra is napirenden, illetve jogalkotási eljárásban vannak.


A központ elemzése szerint, bár korábban éppen a brüsszeli tisztviselők hangoztatták, hogy az ENSZ globális migrációs paktuma jogilag nem is lesz kötelező érvényű, ezek az uniós kezdeményezések lényegében a paktum megvalósítását, a migráció menedzselését célozzák.

Az illegális bevándorlást legálissá “átalakító” tervet tehát továbbra sem tette félre az unió jelenlegi vezetése – olvasható a közleményben.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek