2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Belföld

Alfa Romeo Racingként folytatja a Sauber

Alfa Romeo Racingként szerepel a továbbiakban a Forma-1-ben az elmúlt évben hivatalosan Alfa Romeo Sauber F1 Team néven indult csapat.

A svájci székhelyű istálló pénteken közleményben jelentette be a névváltoztatást.


“A korábbi megállapodást kibővítettük, de a csapat tulajdoni felállása és a menedzsmentje változatlan marad” – áll a kommünikében.

Az Alfa Romeo 2018-ban lett névadó szponzora a csapatnak, amely Ferrari motorokkal a nyolcadik helyen végzett a konstruktőri pontversenyben.

Idén a 2007-ben világbajnok finn Kimi Räikkönen és az olasz újonc Antonio Giovinazzi vezeti majd az istálló autóit.

Az Alfa Romeo tavaly harminc év után tért vissza az F1-be. A Forma-1 történetének első két egyéni világbajnoki címét Alfa Romeóval nyerték: 1950-ben az olasz Giuseppe Farina, 1951-ben az argentin Juan Manuel Fangio diadalmaskodott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gulyás: szabad akaratunkból vittük sikerre a rendszerváltoztatást

  Gulyás: szabad akaratunkból vittük sikerre a rendszerváltoztatást

  Az elmúlt két évszázad történelmi fordulópontjai közül a rendszerváltoztatás volt az, amelyet az ország szabad akaratából, jelentős áldozatok árán sikerre vitt – jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Terror Háza Múzeum 30 éve szabadon című kiállításának vasárnapi megnyitóján.

 • A nap képe: Dagonya

  A nap képe: Dagonya

  A somogybabodi Nemzetközi Off Road Fesztiválon idén sem maradtak szárazon a versenyzők. Európa legnagyobb terepjárós eseményén csaknem 1200 autó és 20 ezernél is több résztvevő merült el a sárban.

 • Baseball ütővel esett a tanulókocsinak

  Baseball ütővel esett a tanulókocsinak

  Egy 42 éves kamionos férfinak annyira elgurultak a gyógyszeri, hogy baseball ütővel esett neki az előtte lassan haladó tanulókocsinak a 68-as főúton Marcali-Bize irányába.